Kwetsbaar!

IMG_7748vrijdag 05 april 2013 13:47

Graag neem ik u mee in wat onderwerpen die tijdens de laatst gehouden commissie Samenleving aan bod kwamen. Namelijk: wel of geen subsidie voor de voedselbank, het vergoeden van kinderopvang in speciale situaties en de verordening leerlingenvervoer.
Deze onderwerpen hebben direct te maken met mensen die gebruik van een voorziening maken. Een besluit van de gemeenteraad heeft dan ook invloed op levens (- behoeften) van mensen. Soms zelfs heel ingrijpend. Ik geef u eerlijk toe dat ik dit lastige materie vind.
Zo is er in Oldebroek is, net als in veel gemeentes, de afgelopen jaren een minimabeleid geaccordeerd en nu lijkt het erop dat dit onvoldoende is. Of is er misschien iets anders aan de hand. Je zou dan kunnen denken aan een verkeerd uitgavenpatroon van een burger, maar ook kan er een onvolkomenheid in het minimabeleid gekomen zijn door het duurder worden van de eerste levensbehoeften, of bijvoorbeeld door een toename van kosten van verzekeringen.
Afgelopen week viel het mij zwaar om de visie van de ChristenUnie scherp te richten op de eerder genoemde onderwerpen. Samen met mijn collega-fractieleden probeer ik hier een helder beleid in te volgen en de juiste keuzes te maken. Dat houdt voor ons in dat je als inwoner van Oldebroek moet doen wat je kunt, eventueel in samenwerking met familie, buren, of bijvoorbeeld kerken. Je bent bovenal zelf verantwoordelijk voor je leven (en voor dat van je kinderen). Maar mocht het toch niet lukken dan wil de overheid een springplank zijn; op weg naar een betere (uitgangs-)positie.
Maar wie ben ik om te zeggen dat iemand verkeerde prioriteiten stelt in zijn uitgavenpatroon, of dat je zelf als werkzoekende ouder de oplossing moet zoeken voor kinderopvang. Anderzijds is het ook een taak van de Gemeenteraad dat de financiën van de gemeente Oldebroek op orde zijn. We moeten dus keuzes maken. Keuzes die van invloed zijn op mogelijkheden die u als burger geboden krijgt (of niet).
Voor die verantwoordelijkheid lopen wij niet weg, maar deze weblog wil ik graag gebruiken om aan te geven dat wij naar een goede onderbouwing zoeken voor deze keuzes. Daarom willen wij graag in contact komen met instanties die al uitvoering geven aan het motto: Oldebroek voor mekaar. Maar ook met u die mogelijk al gebruik maakt van deze
instantie(-s) willen wij in gesprek gaan. Ja, dan moet je je als burger kwetsbaar durven op te stellen. Ik heb in deze weblog bewust gekozen om mij kwetsbaar op te stellen als het gaat om mijn meningsvorming. Hierdoor loop ik een risico, maar ik hoop dat deze opstelling u uitnodigt om u ook kwetsbaar op te stellen. Kwetsbaarheid is teer, maar ook heel sterk en kan verdiepend werken in een relatie. Mijn wens voor dit moment is dat wij door ons kwetsbaar op te stellen als individu, wij sterker worden als samenleving in de gemeente Oldebroek!
Liesbeth Vos – van de Weg

« Terug

Reacties op 'Kwetsbaar!'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 09-01-2015 07:08
Deze tour in Replica Horloges het is mediterraan werd gekenmerkt door vele momenten van uitzondering, met inbegrip Imitatie Horloges van de eerste vluchten van de Breitling Jet Team boven de Akropolis van iwc replica Athene Griekenland, van de Gouden Hoorn in Istanbul Turkije, de schitterende Cedar bossen van Libanon en het strand van Tel Aviv in Israel. De piloten hadden ook de unieke mogelijkheid om te evolueren van meer dan driehonderd meter onder het waterniveau van de zee boven de dode zee.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.