Ledenvergadering: Oldebroek met elkaar, Oldebroek en vluchtelingenopvang

20151123_214638446_iOSvrijdag 18 december 2015 15:40

De ledenvergadering van 23 november bij Heideveld Bemiddeling Boomkwekerij Producten B.V was indrukwekkend.

Allereerst de ontvangst bij het bedrijf Heideveld en de presentatie van de heer Gerrit Heideveld. Hij vertelde over zijn  loopbaan, die begon bij een boomkwekerij in Twente en die, door  omstandigheden geleid, werd vervolgd in het opzetten van een eigen bedrijf in Wezep. Het bedrijf handelt in heel veel boomsoorten en planten, van naaldbomen tot waterplantjes en is werkzaam in veel landen zoals Noorwegen, Zweden, Polen, Roemenië  en Rusland. Een succesvol ondernemer, die zijn verhaal met humor vertelde.

Indrukwekkend, en dan van een heel andere orde, de meditatie van Jan Michiel de Groot. Hij liet ons proeven van de Liefde die wordt beschreven in 1 Johannes 4:17-21. De Liefde die angst overwint. Angst kun je verminderen door verstandelijke beslissing, maar angst wegnemen gebeurd in het geloof door de liefde die God ons wil geven. Als je je door de liefde laat leiden, kan er meer bewogenheid met de medemens komen. We kunnen ons dan verdiepen in wat een vluchteling voelt, ervaart en beleefd.  Liefde is de basis!

Vervolgens gingen we aan de slag met o.a. de volgende stellingen.

-Zijn we het er mee eens dat de bijbel ons leert dat christenen verplicht vluchtelingen moeten opvangen of zelfs in huis nemen.

-moet de CU-fractie alles doen om vluchtelingen op te vangen.

Op de stellingen werd betrokken en verschillend gereageerd.

Vervolgens gaf wethouder Liesbeth Vos toelichting op de werkwijze van het college van B&W bij de aanvraag van het COA om 600 asielzoekers te huisvesten op camping Heidehoek. Ze legde uit dat het COA ook  rekening moeten houden met de mogelijkheden, die ze heeft. Bij huisvesting van vluchtelingen hebben we te maken met meerdere partijen: gemeentebestuurders, COA, inwoners en vluchtelingen.

Gelukkig voelen alle aanwezigen met verschillende meningen en verantwoordelijkheden in de basis allemaal hetzelfde: naastenliefde.

Door vrijwilligers in het vluchtelingenwerk, ook op deze avond aanwezig, werden we opgeroepen om aan de slag te gaan als vrijwilliger. Er is genoeg te doen in opvang en begeleiding van asielzoekers in onze gemeente!

Een mooie vergadering en wat geeft het een verbondenheid om zo met elkaar in gesprek te zijn.

 

Anne-Marie Rigterink

Labels

« Terug

Reacties op 'Ledenvergadering: Oldebroek met elkaar, Oldebroek en vluchtelingenopvang'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.