Bijdetijds (Column)

dinsdag 04 mei 2010 11:52

Boven onze vorige column stond ‘ Vertrouwen’. Politiek en overheid moeten vertrouwen wekken, burgers moeten vertrouwen geven. Dat gaat niet zomaar. Rond de verkiezingen is er veel moeite gedaan het vertrouwen te beschadigen. Kritiek is soms nodig, maar is wat anders dan leugen en laster. We hebben niet veel energie gestopt in het bestrijden van onzin. Liever doen we iets anders: ons inzetten voor de samenleving, ons werk doen op basis van eigen visie en inzet, bijdetijds.

Inmiddels zitten we met de SGP en het CDA in een nieuw college. Het heeft even geduurd, want het gaat wel om drie echt verschillende partijen. Daarnaast vragen de moeilijke financiële vooruitzichten om zorgvuldige afwegingen. We zijn blij daarin te zijn geslaagd. Nieuwe partners: de SGP is van een oppositiepartij een coalitiepartij geworden, en het CDA is in personen vrijwel helemaal vernieuwd. Het nieuwe bestuursakkoord ademt wat deze partijen menen dat er nodig is. We willen als ChristenUnie voor de coalitiegenoten, maar ook binnen de raad een stevige en betrouwbare partner zijn. Lastige besluiten over tegenslagen niet uit de weg gaan, dicht bij de burgers staan, in een frisse stijl opereren. Bijdragen aan bijdetijds bestuur dat een antenne heeft voor bewegingen in de samenleving.  

Wie serieus de samenleving wil dienen moet dat willen doen met anderen. De coalitiepartijen weten van elkaar dat zij er niet zitten voor de eigen achterban, maar voor alle burgers. De verkiezingen hebben ABO drie zetels opgeleverd. We hebben ABO dan ook de hand toegestoken voor coalitievorming, maar ABO was daar kennelijk nog niet aan toe. De verkiezingen zijn voorbij, we hopen op een constructieve bijdetijdse samenwerking met alle partijen in de raad.   

De vorige keer schreven we: ‘’We hopen u het vertrouwen opnieuw te kunnen geven. En bent u wel eens teleurgesteld, ook in ons als ChristenUnie, kom er mee.’’ Dat blijft onze basishouding. Willen leren, durven luisteren naar kritiek, maar ook belangen zuiver afwegen. Stabiel, betrouwbaar, bijdetijds. En midden in de samenleving, zoals bij onze inzet voor ruimere mogelijkheden voor mantelzorg in het buitengebied. Met gebed om  Gods zegen.   

Info: www.oldebroek.christenunie.nl. Reacties: mijn-idee@oldebroek.christenunie.nl

Fractie ChristenUnie Oldebroek

Labels

« Terug

Archief > 2010 > mei

Geen berichten gevonden