ChristenUnie maakt zich zorgen over stort bagger in Hattemerbroek

kolk Hattemerbroekvrijdag 18 november 2016 13:35

De fractie van de ChristenUnie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W met betrekking tot de verontruste berichten die gisteren in de pers waren te lezen. Vervuild slib uit de Eempolder zal gestort worden in de kolk (Noordhoek) in Hattemerbroek. Het transport zal op korte termijn aanvangen waarbij dagelijks meer dan 100 vrachtwagens met slib door Wezep en Hattemerbroek zullen rijden.

De fractie vraagt zich af of we met zekerheid kunnen weten dat het vervuilde slib aan de normen voldoet om te mogen storten en wie controleert dat. Tevens stelt de fractie vraagtekens bij de verkeersoverlast die het transport zal veroorzaken. De fractie vreest ook schade aan het wegdek van de wegen die in de ogen van de fractie niet berekend zijn op een dergelijk omvangrijk transport.

Via onderstaande link kunt u de schriftelijke vragen van de fractie downloaden.

foto: Oldebroek.net

Het College is zeer snel met een persbericht gekomen nav vragen van de fracties van de PvdA en ChristenUnie. Het College zegt ook zeer onaangenaam verrast te zijn over het nieuws van het mogelijk storten van vervuild slib in Hattemerbroek. Aanstaande maandag volgt een bestuurlijk overleg met het waterschap Vallei en Veluwe. Het waterschap heeft het verzoek om slib te storten in overweging en moet op korte termijn een besluit nemen. We wachten de uitkomst van dit bestuurlijk overleg af. Het persbericht kunt u onderstaand downloaden.

Maandag 21 november 2016 volgt het persbericht van de gemeente dat het waterschap besloten heeft het vervuilde slib uit de Eempolder niet te storten in Hattemerbroek. De fractie is blij dat het College dit mede nav vrgane van de ChristenUnie en PvdA zo voortvarend heeft opgepakt.

Verontreinigd slib niet naar Hattemerbroek

Het College van de gemeente Oldebroek heeft vandaag van Waterschap Vallei en Veluwe vernomen dat zij geen toestemming geeft verontreinigd slib uit de Eempolder te storten in de zandwinplas Noorderhoek in Hattemerbroek.

Wethouder Lydia Groot: “Van het waterschap heb ik vernomen dat zij voor het storten van dit slib geen toestemming geven. Reden is dat het materiaal als ongeschikt voor deze locatie wordt gezien.

Als college waren we vorige week verrast en zeer verontrust over de plannen om het slib, dat nu in de Eempolder is opgeslagen, in de Noorderhoek te storten. We hadden grote zorgen over de kwaliteit van het slib en ook over het transport. We hebben dan ook direct contact opgenomen met het waterschap om onze zorgen te uiten. We zijn dan ook zeer blij met het goede nieuws van vandaag.”

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
20161018 persbericht Oldebroek onaangenaam verrast over plannen storten slib97.5 kBapplication/msworddownload
schriftelijke vragen baggerstort 18-11-16162.6 kBapplication/pdfdownload
Labels

« Terug