Afscheid van Inge en Ton

makkumerborddonderdag 27 maart 2014 10:43


Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 25 maart 2014 is afscheid genomen van 11 raadsleden waaronder twee van de fractie van de ChristenUnie. Inge de Vries –de Jong  is gestopt na 8 jaar en fractievoorzitter Ton van Leijen heeft na 12 jaar een punt gezet achter zijn politieke loopbaan.

Na toegesproken te zijn door burgermeester Hoogendoorn en het in ontvangstnemen van het beschilderde Oldebroeker bord van Makkumer aardewerk was het de beurt aan Engbert-Jan Ruitenberg om hen beiden toe te spreken.

Inge stond haar mannetje zowel in de raad als daarbuiten. Met haar vechtersmentaliteit heeft ze letterlijk tegenstanders gevloerd. Ze bleef ook net zo lang doorvragen tot een wethouder het antwoord gaf op een door haar gestelde vraag.

Engbert Jan wist te melden dat een vicefractievoorzitter van de ChristenUnie weinig te doen heeft want Ton is altijd op zijn post. Hij prees de vaardige pen van Ton die ook bekend staat als de dichter van Oldebroek. Hij besloot zijn toespraak met een gedicht uit de bundel ‘de raad in rondelen’ van Ton van Leijen.

Raadslid Exit

het is zijn tijd, hij moet nu gaan
hoe intensief, en hoeveel jaar
gaf hij zijn eigen commentaar
en nam hij deel aan de debatten
toch hoorde je hem nimmer katten
wel zelfbewust, niet zelfvoldaan
het is zijn tijd hij moet nu gaan
beheerst schoot hij soms uit zijn slof
als een bepaalde zaak hem trof
emotie was hem ook niet vreemd
maar nu voelt hij zich ontheemd
verliest de strijd tegen een traan
het is zijn tijd hij moet nu gaan

Inge en Ton, we wensen jullie samen met Ries en José, die altijd achter jullie stonden en betrokken waren, veel goede en gezonde  jaren en van harte Gods zegen.

Onderstaand zijn de complete toespraak van Engbert Jan en de uitgesproken afscheidswoorden van Inge en Ton te downloaden.

foto's met dank aan Alida Bosma (Locourant)

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
afscheid Inge Ton27,6 kBapplication/vnd.oasis.opendocument.textdownload
afscheid raad 25 maaart112,4 kBapplication/pdfdownload
Raad 25 maart 2014 afscheidswoorden als fractievoorzitter en persoonlijk18,2 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload
Labels

« Terug

Reacties op 'Afscheid van Inge en Ton'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.