Erris Zandbergen informateur Oldebroek

E.P. Zandbergen foto (1)zaterdag 29 maart 2014 11:07

De afgelopen week heeft de ChristenUnie als grootste partij in de gemeente Oldebroek gesprekken gevoerd met alle partijen voor het vormen van een coalitie. Erris Zandbergen, wethouder te Oldebroek, is met instemming van alle partijen gevraagd als informateur.

Afgelopen week en vandaag, zaterdag 29 maart 2014 zijn de partijen bijeen geweest om de verkiezingen en de campagnes te evalueren. Uit de gevoerde gesprekken is gebleken dat op basis van de verkiezingsuitkomst er een sterke voorkeur voor bestaat een brede coalitie te vormen. Tussen partijen is vertrouwen naar elkaar uitgesproken, er bestaan geen verschillen van inzicht die de vorming van een coalitie op voorhand zouden blokkeren. Ook zijn er afspraken gemaakt over op welke wijze de formatie plaats zal vinden. In gezamenlijkheid is toen besloten om een informateur aan te stellen.

Zijn opdracht is in eerste instantie na te gaan of een combinatie van twee partijen, ChristenUnie en ABO voldoende draagvlag biedt of dat het gewenst is een bredere coalitie te vormen waarvan SGP onderdeel zal uitmaken. Als hierover overeenstemming is, kan gekomen worden tot inhoudelijke overeenstemming tussen die partijen, waarbij Erris Zandbergen de rol van formateur zal vervullen.

Erris Zandbergen geniet breed vertrouwen van alle partijen en is graag bereid aan het verzoek van de partijen te voldoen.

Labels

« Terug

Reacties op 'Erris Zandbergen informateur Oldebroek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.