Belastingheffing op verzoek

reclamebelastingmaandag 21 december 2015 20:59

Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad in haar laatste vergadering van dit jaar ingestemd met de invoering van reclamebelasting in de kernen van Wezep en Oldebroek. Een belasting die er mede is gekomen op verzoek van de ondernemersverenigingen van Wezep-Hattemerbroek en die van Oldebroek.

Jl. maart is het revitaliseringsplan voor het winkelcentrum Meidoornplein vastgesteld door de raad. Een van de onderdelen daaruit is de wens van ondernemers en eigenaren het aantrekkelijk maken van de winkelcentra, en om dit  te bereiken meer samen te werken. De gemeente Oldebroek en de ondernemersverenigingen hebben met elkaar gesproken over hoe dit te bewerkstellingen is. 

Tijdens die gesprekken kwam de wens naar boven om te komen tot de invoeren van een ondernemersfonds waaruit verschillende activiteiten in de winkelcentra bekostigt,  kunnen worden. Denk hierbij aan promotieactiviteiten en evenementen rondom sinterklaas en de kerstdagen, maar ook de gezamenlijke aanschaf van versiering en verlichting.  Omdat elke ondernemer hiervan profijt heeft is er gezocht naar een manier om alle ondernemers te laten bijdragen aan dit fonds. Na overleg met de gemeente kwam er uit dat de invoering van een reclamebelasting de beste oplossing is. 

Elke ondernemer in het winkelgebied waar de belastingverordening voor geldt wordt aangeslagen voor reclamebelasting welke geheven wordt door de gemeente. In een convenant tussen de gemeente en de ondernemersverenigingen is afgesproken dat de opbrengst van de belastingheffing na aftrek van de gemaakte inningskosten door de gemeente gestort wordt in het ondernemersfonds.  

De ChristenUnie is blij met dit initiatief van de gemeente en de ondernemersverenigingen, wat ons betreft is dit ‘Oldebroek voor mekaar’ ten voeten uit!

Op deze manier is geborgd dat er voldoende en stabiele inkomsten zijn voor de promotie van de winkelcentra in onze kernen, winkelcentra die een belangrijke voorziening zijn voor alle inwoners.

Popke Graansma

Labels

« Terug

Reacties op 'Belastingheffing op verzoek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.