Raadsbrede excuses aan ere-voorzitter VSCO

woensdag 01 oktober 2008 16:59

De gemeenteraad van Oldebroek heeft dinsdag 30 september unaniem besloten dat er excuses moeten worden aangeboden aan de heer K. Boeve, ere-voorzitter van voetbalclub VSCO uit Oosterwolde. Alle fracties waren van mening dat de gemeenteraad de klacht van de heer Boeve over de bejegening van VSCO door de vaststelling in 2006 van het nieuwe beleid buitensportaccommodaties niet netjes en niet behoorlijk heeft behandeld. In tegenstelling tot 2006 kregen de fracties van de ChristenUnie en de VVD nu wel de steun van de SGP fractie dat de overgangsregeling VSCO het recht geeft op een vierde veld.

In november 2006 heeft de raad besloten dat voor de omvang van een voetbalcomplex in onze gemeente voortaan alleen het aantal spelers uit onze gemeente meetellen. De fractie van de ChristenUnie heeft destijds een amendement (wijzigingsvoorstel) ingediend om een dusdanige overgangsregeling te hanteren dat VSCO recht zou hebben op een vierde speelveld. Ons amendement kreeg helaas alleen de steun van de fractie van de VVD. De meerderheid van de raad koos voor een onderzoek naar het multifunctioneel gebruik van het sportcomplex van VSCO in de verwachting dat dit wellicht VSCO na verloop van tijd aan een vierde veld kon helpen.

De heer K. Boeve, ere-voorzitter van VSCO heeft vervolgens een klacht ingediend bij de gemeentelijke ombudsman met het verzoek zich onder andere uit te spreken of de gemeenteraad in voldoende mate rekening heeft gehouden met een overgangsmaatregel voor VSCO. De voetbalclub uit Oosterwolde heeft namelijk op historische gronden relatief veel spelers vanuit omliggende gemeenten en heeft een tekort aan voetbalvelden. De ombudsman heeft de klacht van de heer Boeve voor wat betreft het ontbreken van een goede overgangsregeling gegrond verklaard. Met andere woorden de gemeenteraad heeft in de richting van VSCO niet netjes en niet behoorlijk gehandeld door geen afdoende overgangsregeling te hanteren die de club recht zou geven op een vierde veld.

Met een vlammend betoog heeft de heer K. Boeve ingesproken in de raadsvergadering en zijn teleurstelling uitgesproken over de afhandeling van de klacht door de gemeenteraad. Raadsbreed ontving de heer Boeve excuses voor de wijze waarop de klacht was afgehandeld want de raad had verzuimd inhoudelijk op de klacht in te gaan. De raad schaarde zich achter het advies van de gemeentelijke ombudsman. Was het in 2006 alleen de fractie van de ChristenUnie met steun van de VVD die reeds had gepleit voor een ruimere overgangsregeling, nu ging de fractie van de SGP op basis van voortschrijdend inzicht overstag en sloot zich aan het standpunt van de ChristenUnie. De fracties van het CDA en de PvdA legden het advies van de ombudsman naast zich neer dat er overgangsregeling had moeten komen die VSCO recht gaf op dat vierde veld. Nu er een meerderheid in de raad is die vindt dat VSCO recht heeft op dat vierde veld zullen, naar de verwachting van de ChristenUnie, de onderhandelingen met het college over de ingebruikname van het inmiddels zelf betaalde en aangelegde vierde veld spoedig afgerond kunnen worden.

Henk van Bergeijk

Labels

« Terug

Reacties op 'Raadsbrede excuses aan ere-voorzitter VSCO'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.