Vakantieperiode, tijd voor.........

Pasfoto Liesbeth mei 2010dinsdag 09 juli 2013 08:32

De afgelopen week stond voor mij in het teken van  zo goed en zoveel mogelijk zaken afronden voordat mijn vakantie aanbrak. Dat waren zaken op het werk, maar ook in politiek. Zo waren er in de gemeente Oldebroek diverse dossiers die het college aan de raad voorlegde, met de vraag om zo mogelijk op 4 juli jl. een  besluit te nemen. U hebt vast elders al gelezen welke besluiten er genomen zijn tijdens deze raadsvergadering. 
Maar ook had ik eerder dit jaar een uitnodiging gekregen om met een organisatie een dag te gaan zeilen op het IJsselmeer onder leiding van een wereldberoemd zeilteam. Voor zo'n evenement neem ik graag een dag verlof op en zo vertrok ik afgelopen donderdag  in sportieve outfit naar Lelystad. 
Daar aangekomen kregen we eerst een theorie-les over zeilen; zoals varen aan de wind, voor de wind, overstag gaan, kompas lezen, koers bepalen etc.  Maar ook legde onze coach uit waarom zeilen in een team, op een boot zoals wij dat die dag zouden gaan doen, een goede metafoor is met het (bedrijfs)-leven. 
Wat mij daarbij erg aansprak was de definitie die hij gaf van topsport. Hij zei:topsport is een stap zetten op weg naar je doel!  Daarmee maakte hij de topsport laagdrempelig en voor iedereen. Want iedereen kan proberen een stap te zetten op weg naar zijn of haar doel. Dat sommigen hun doel hun ver weg zetten en anderen dichterbij maakt het belang van de stap niet minder. Zonder die stap te zetten kom je nooit bij je doel. 
Met deze gedachte begon mijn vakantieperiode, maar ze geeft mij genoeg stof tot nadenken tijdens en na de vakantie.  Bijvoorbeeld: welke doelen wil ik bereiken in het leven en dan denk ik aan mijn baan en de positie in de politiek, Maar ook het  geloofsleven en mijn gezin wil ik in deze gedachtengang meenemen en dan wil ik de stap zetten waarvan ik overtuigd ben dat het de goede is.
Voor mij geldt dus: vakantietijd, tijd voor topsport!  
 Dat het een onvergetelijke dag is geworden op meerdere terreinen hoef ik u vast niet verder uit te leggen. De zon scheen, er was veel wind, maar bovenal was het team bereid om alle benodigde klussen zonder morren uit te voeren en kwamen wij steeds dichter bij ons doel. Eerst waren we elfde, toen tiende en i n de derde wedstrijd negende.......helaas was toen de dag voorbij en moest ik mij haasten om op tijd bij de raadsvergadering te zijn.  Gelukkig zag ik daar dat we ook als team raadsleden in staat zijn om stappen te zetten op weg naar ons doel: een gemeente waar het fijn is om te wonen, te werken en te (samen-)leven
Ik wens u allemaal een goede zomerperiode toe en hoop dat u ook in staat bent om topsport te beoefenen. 
Liesbeth Vos-van de Weg

« Terug

Reacties op 'Vakantieperiode, tijd voor.........'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 09-01-2015 07:08
Deze tour in Replica Horloges het is mediterraan werd gekenmerkt door vele momenten van uitzondering, met inbegrip Imitatie Horloges van de eerste vluchten van de Breitling Jet Team boven de Akropolis van iwc replica Athene Griekenland, van de Gouden Hoorn in Istanbul Turkije, de schitterende Cedar bossen van Libanon en het strand van Tel Aviv in Israel. De piloten hadden ook de unieke mogelijkheid om te evolueren van meer dan driehonderd meter onder het waterniveau van de zee boven de dode zee.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.