Uitbreiding van onderzoek naar woonbehoefte heeft steun van ChristenUnie Oldebroek

woensdag 28 september 2011 13:17

Volgend jaar laat het Ministerie van Binnenlandse zaken het landelijke onderzoek naar de woonbehoeften houden. Voor Oldebroek staan 50 interviews in de planning. De fractie van de ChristenUnie heeft in de raadsvergadering van afgelopen dinsdag ingestemd met het voorstel om dit aantal uit te breiden naar 600 om in regionaal verband een goede onderbouwing te hebben voor het op te stellen Kwalitatief Woonprogramma voor de jaren 2015 tot en met 2024 ook wel genoemd het KWP 4. Deelname is dus belangrijk voor het lokale en regionale volkshuisvestingsbeleid.

Het huidige kwalitatief Woonprogramma is aan actualisatie tot om ook voor de toekomst om betrouwbare gegevens te hebben als vertrekpunt voor beleid omtrent de woon- en leefomgeving  en voor de bouwprogrammering in onze gemeente. De meerkosten voor de uitbreiding van het aantal interviews worden gedeeld met DeltaWonen waarmee de kosten voor Oldebroek uitkomen op € 18.750,-. De fractie heeft het College bij de uitvoering van het voorstel nog wel een aantal aanbevelingen meegegeven.

  • Zorg dat de 600 interviews dusdanig over de woonkernen worden verdeeld dat voor zoveel mogelijk kernen sprake is van een representatieve steekproef en dat er dus per kern betrouwbare gegevens voor handen zijn.
  • Voor het verwerken van de gegevens zal men nog ondersteuning nodig hebben die door het College op € 5.000 euro worden ingeschat. Beperk deze kosten zoveel mogelijk door intensief samen te werken met andere gemeenten als Hattem en Heerde  waar ook gelijktijdig dit onderzoek zal plaatsvinden.
  • Het huidige KWP 3 pakt voor de gemeente Oldebroek gunstig uit ten opzichte van de andere gemeenten op de Noord Veluwe. Andere gemeenten waaronder Harderwijk willen een groter aandeel in het aantal te bouwen woningen waarvoor de Provincie Gelderland in onze regio goedkeuring zal moeten geven. We hebben het College opgeroepen zorg te dragen dat we ook de komende jaren nog voldoende woningen voor onze inwoners mogen bouwen.

Henk van Bergeijk

Labels

« Terug

Reacties op 'Uitbreiding van onderzoek naar woonbehoefte heeft steun van ChristenUnie Oldebroek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.