Winkelhart Oldebroek krijgt een naam

vrijdag 09 maart 2012 19:50

Deze week stemde de gemeenteraad van Oldebroek unaniem in met een voorstel van VVD en ChristenUnie om het winkelhart in Oldebroek een naam te geven. Henk Kemp voerde namens beide fracties het woord, en hij deed dat met verve. Hij benadrukte dat het de fracties niet om de politiek of de overheid te doen is, nee: ideaal is als de ondernemers en burgers zelf hiervoor suggesties aandragen. Het gaat daarbij ook niet om het verbinden van een naam aan het nieuwe pand, maar aan het ‘hart’ van Oldebroek. Dat kan een positief beeld bevorderen van dat economisch hart. Alle ondernemers, ook langs de Zuiderzeestraatweg, zijn daarmee gediend.

In hun voorstel hadden VVD en ChristenUnie op dit laatste de nadruk gelegd: uitstraling naar kern en regio. “Herkenbaarheid, cultureel besef en economische uitstraling gaan hier hand in hand” staat er in hun notitie. Omdat het een voorziening betreft die onderdeel vormt van het directe voorzieningenniveau van de burgers ligt het voor de hand om de burgers zelf te betrekken bij deze naamgeving. Ook scholen zouden moeten kunnen meedoen. De fracties denken dat een commissie nodig is waar burgers en scholen suggesties kwijt kunnen.

Hoewel sommige fracties wat kanttekeningen maakten gaf men toch unaniem steun aan het voorstel. Het is nu aan het college om het verder uit te voeren. Henk Kemp gaf daarbij aan dat het college de bedoeling snapt, en dat VVD en ChristenUnie het in vertrouwen aan het college overlaten. Het zou mooi zijn als op niet al te lange termijn de bevolking al suggesties kan indienen, en uiterlijk direct na de zomervakantie van 2012 de naam operationeel kan zijn.

Ton van Leijen

Labels

« Terug

Reacties op 'Winkelhart Oldebroek krijgt een naam'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.