Inge de Vries verlaat gemeenteraad Oldebroek

dinsdag 08 november 2011 16:00

Mevrouw Inge de Vries – de Jong neemt ontslag als raadslid voor de ChristenUnie in de gemeente Oldebroek. Door cumulatie van taken (langdurige vervanging wegens ziekte, uitbreiding van taken en uren op de school waaraan zij als lerares is verbonden, een opgepakte studie) werden gezin, werk en politiek niet goed meer te combineren. Zij wilde zoals ze aangeeft geen half werk leveren en heeft besloten per 1 januari a.s. te stoppen met het raadswerk. Hoewel zij deze beslissing weloverwogen heeft genomen doet ze het met pijn in het hart. Vooral ook omdat ze nog met zoveel zaken bezig is.

Bestuur en fractie van de ChristenUnie betreuren het vertrek van Inge sterk, maar begrijpen haar afwegingen en respecteren die ook. Inge heeft de fractie grote dienst bewezen met haar scherpe observaties op verschillende terreinen. Zelf was ze meer specifiek actief op het werkterrein van de Commissie Samenleving, waaronder welzijn, sociale zaken, onderwijs, sport en cultuur vallen. Onderwerpen die de sociale knelpunten waar mensen soms tegenaan lopen hadden haar hart. Zo heeft ze zich specifiek ingezet voor zaken als tafeltje-dek-je en voorzieningen voor mensen met een beperking, en de gezondheidszorg.

Naar verwachting zal Inge officieel afscheid nemen in de Raadsvergadering van 24 januari 2012. De bedoeling is dat in die raad ook haar beoogde opvolgster, Liesbeth Vos – Van de Weg, wordt geïnstalleerd. Bestuur en fractie nemen op en later moment nog afscheid van Inge.

Labels

« Terug

Reacties op 'Inge de Vries verlaat gemeenteraad Oldebroek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.