Herontwikkeling Wezep-centrum vraagt om durf en vertrouwen

vrijdag 22 januari 2010 13:50

In de raadsvergadering van 19 januari 2010 is gesproken over de herontwikkeling van het Meidoornplein in Wezep. De ChristenUnie fractie is blij met de positieve reacties van ondernemers en eigenaren en ziet ook voldoende perspectieven om door te gaan met dit plan.

In mei 2007 is in de gemeenteraad de visie “met het oog op Wezep” vastgesteld. Één van de onderdelen daarvan is de herontwikkeling van het winkelcentrum Meidoornplein. In de visie staat dat de herontwikkeling het volgende resultaat moet hebben: een compleet, compact en comfortabel winkelcentrum waar het prettig wonen en verblijven is. De eerste stap is nu gezet, door de Grontmij is samen met de gemeentelijke projectgroep en de stuurgroep Wezep Centrum het masterplan opgesteld. Dit masterplan is nog geen blauwdruk maar geeft de richting aan waarin het centrum zich gaat ontwikkelen. De volgende stap, het ontwikkelingsplan, moet duidelijkheid geven over de haalbaarheid. We hebben wel gezegd: “liever een goed plan wat haalbaar en betaalbaar is dan een prachtig plan wat er nooit komt”.

De ChristenUnie fractie is van mening dat er wel wat moet gebeuren op het Meidoornplein. We weten dat het marktaandeel van Wezep onder druk staat. De variëteit aan winkels – en dus de aantrekkelijkheid om hier inkopen te doen - kan beter. De verkeerslast is echt een probleem. Het winkelcentrum is soms sociaal onveilig. Nee, wij willen als overheid geen winkels betalen, niet de portemonnee van de ondernemers spekken. Dat is hun verantwoordelijkheid, die ze gelukkig oppakken. Wat we wel willen is als overheid ervoor zorgen dat onze ondernemers goede plannen kunnen maken die passen binnen de voorwaarden die wij als overheid stellen. Dus: aantrekkelijke voorzieningen, goede bereikbaarheid, veilige aanvoer door vrachtauto’s om winkels te bevoorraden, een gezellig ontmoetingsplein, een sociaal veilig gebied.

Dat kan de gemeente niet alleen, de ondernemers evenmin. Dus moet je samenwerken. Wel binnen de eigen verantwoordelijkheid, maar ook op basis van het vertrouwen dat je elkaar wilt steunen en je idealen wilt bundelen. Dit zijn complexe projecten, langdurig, duur, en met onzekerheden. Maar politiek moet ook durf tonen. Zolang de wil er is, en het proces verantwoord en doorzichtig is, steunen we dit graag.

Engbert Jan Ruitenberg

Labels

« Terug

Reacties op 'Herontwikkeling Wezep-centrum vraagt om durf en vertrouwen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.