Nieuwbouw voor basisschool ’t Loo

maandag 25 januari 2010 21:03

Een kind gaat naar school om kennis op te doen. Ook leren kinderen op school samenwerken en omgaan met elkaar. Iedereen die betrokken is bij een school wil graag meehelpen om een kind zo goed mogelijk te ontwikkelen. Wat is er dan fijner dat dat kan in een mooi nieuw gebouw dat past bij het onderwijs van deze tijd en dat geschikt is voor multifunctioneel gebruik? Daarom stemden wij graag – samen met de ander raadsfracties – in met het budget voor deze nieuwbouw in ’t Loo.

Bij de keuze voor deze locatie is de inzet geweest om onderwijs,educatie, sport en peuterspeelzaal te verbinden met elkaar. Eventueel zijn er ook nog andere mogelijkheden voor de jeugd zoals buitenschoolse opvang.

Er liggen hier mooie kansen om door een goede afstemming en samenwerking de ontwikkelingsmogelijkheden van kinderen te vergroten. Misschien zijn er ook gebruiksmogelijkheden voor andere activiteiten uit het dorp. Hier liggen mogelijkheden voor wat wel wordt genoemd ‘brede school’.

Als bedreiging zien wij- en dit is ook door staatssecretaris Sharon Dijksma gesignaleerd- dat dit soort voorzieningen nog te vaak bedrijfsverzamelgebouwen zijn waarin men niet inhoudelijk samenwerkt en er dus geen meerwaarde is van de gezamenlijke huisvesting.

Daarom zijn wij blij met de toezegging van wethouder Maat om met de partners rond de tafel te gaan en zo de kans op een echt inhoudelijke samenwerking te vergroten.

Inge de Vries - de Jong

Labels

« Terug

Reacties op 'Nieuwbouw voor basisschool ’t Loo'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.