ChristenUnie koersvast

vrijdag 20 mei 2011 20:17

De ChristenUnie gaat het roer niet opeens omgooien zei fractievoorzitter Arie Slob afgelopen zaterdagmiddag op het congres van de ChristenUnie in Ede.

Hij reageerde met die woorden op het rapport van de commissie Schipper, die het verlies van de ChristenUnie bij de Kamerverkiezingen van vorig jaar heeft geëvalueerd. Schipper stelt dat de CU met het christelijk-sociale profiel goud in handen heeft, maar dat het van ons een actuele positionering vraagt.

“De commissie stelt dat we goud in handen hebben, daar gaan we dan toch geen ijzer van maken” stelde Arie Slob.

Wel zal de partij een aantal onderwerpen extra aandacht geven. Als eerste voorbeeld werden daarbij de grote bezuinigingen genoemd. Een voor de hand liggend onderwerp gezien de grote maatschappelijke impact. Het tweede voorbeeld is het vraagstuk van de politieke en geestelijke vrijheden. We zullen ten strijde moeten trekken tegen het seculiere, libertijnse eenheidsdenken van partijen als D’66, Groen Links en de VVD. Onder het mom van vrijheid voor iedereen wil men het christelijk deel van de samenleving voorschrijven welke keuzen men zou moeten maken. ‘We zijn dus vrij om te denken, wat zij willen dat we gaan denken.’

Daarnaast zal de CU ook van tijd tot tijd tegen de PVV principieel verzet moeten leveren. Deze partij hanteert een overwegend seculiere agenda, winkelt selectief in grondrechten en vergroot de tegenstellingen tussen bevolkingsgroepen. Tegelijkertijd zal de partij ook het  “gevaar dat de islam met zich kan meebrengen” onder ogen zien. Dat vraagt om een alerte houding en actief optreden van de overheid als mensen de grenzen van onze rechtstaat overtreden.

De ChristenUnie zal ook meer aandacht gaan besteden aan de ondernemers en aan samenwerken met “mensen, die ook in de politiek Jezus Christus willen volgen” en met maatschappelijke organisaties die de visie van de ChristenUnie delen.

De partij heeft zaterdagmiddag officieel afscheid genomen van ex-fractievoorzitter en gewezen partijleider Andre Rouvoet, die op 17 mei de Tweede Kamer heeft verlaten. Rouvoet zei tijdens het congres: “Dankzij ons optreden hebben mensen de geur van Christus opgesnoven. Laten we ons niet gek laten maken door framing. We zijn niet links en niet rechts, we zijn een unie van Christenen.” Rouvoet kreeg als blijk van waardering de gouden speld van de ChristenUnie uitgereikt.

Bij de wisseling van de wacht, zowel in de Tweede als in de Eerste Kamer blijft de ChristenUnie een koersvaste partij.

 

                                                                                                                                                             Gijs van den Brink

Labels

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie koersvast'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.