ChristenUnie werkt actief aan vervulling wethoudersvacature

dinsdag 14 februari 2012 12:57

De fractie van de ChristenUnie staat voor de taak om te voorzien in de wethoudersvacature die is ontstaan na het vertrek van Albert Kok. Belangrijkste uitgangspunten in het profiel dat de fractie hanteert zijn goede bestuurlijke en communicatieve vaardigheden. Omdat er in het verleden al een taakverdeling binnen het college heeft plaatsgevonden wordt de huidige portefeuilleverdeling als uitgangspunt genomen. In het college zal uiteindelijk een goede en definitieve verdeling ontstaan.  


Samenleving en bestuur zijn gediend met continuïteit en dus een spoedige vervulling van de vacature. Zorgvuldigheid gaat bij deze selectie echter boven snelheid. Een selectiecommissie is gestart met het selecteren van kandidaten aan de hand van het door de fractie en bestuur vastgestelde profiel. In eerste instantie is gekeken naar zgn. interne kandidaten. Wij zijn als ChristenUnie fractie in Oldebroek heel blij dat wij zeer capabele fractie- / raadsleden hebben. Bij het je beschikbaar stellen als wethouderskandidaat komt meer kijken, naast competenties gaat het natuurlijk om strikt persoonlijke afwegingen. Op dit moment stelt niemand van de huidige fractieleden zich beschikbaar. Daarom richten we ons nu op kandidaten van buiten.

 
Werving en selectie van een wethouder heeft veel overeenkomsten met werving en selectie van andere functionarissen. Hierbij is het secuur omgaan met privacy van de kandidaat een belangrijk uitgangspunt. Dit geldt ook voor de selectiecommissie die nu actief is. Als de werving geleid heeft tot een goede en geschikte kandidaat zal dit bekend worden gemaakt. Tot die tijd zullen wij in stilte, maar wel voortvarend, zorgvuldig en verantwoord aan het werk gaan.

Ton van Leijen 

Labels

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie werkt actief aan vervulling wethoudersvacature'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.