Zorgvuldigheid in proces verplaatsing WHC e.a. verenigingen

dinsdag 06 juli 2021 16:59

Momenteel is het college bezig met een haalbaarheidsonderzoek voor de verplaatsing van diverse verenigingen in Wezep, waar vooral de verplaatsing van WHC de meeste impact zal hebben. In mei werd de gemeenteraad geïnformeerd door het college en dit ging voornamelijk over participatie (de betrokkenheid van verenigingen maar ook van omwonenden van de sportcomplexen). De fractie van de ChristenUnie hecht hier uiteraard veel waarde aan. 

Tijdens de vergadering hebben wij, maar ook de andere partijen nog maar eens de term ‘zorgvuldigheid boven snelheid’ gebruikt. De wethouder bevestigde en constateerde dit zelf ook, maar dit kan niet vaak genoeg gezegd worden. Buurtbewoners hadden gevraagd om een eigen landschapsarchitect, die specifiek de belangen van hen meeneemt in de plannen, maar dit verzoek heeft het college niet gehonoreerd. De ChristenUnie begrijpt het argument dat de aan het project verbonden landschapsarchitect er voor iedereen is. In aanvulling hierop hebben wij het college wel gevraagd om de opmerkingen van bewoners op te nemen. Dus de boodschappen die inwoners hebben doorgegeven aan de landschapsarchitect zien wij graag teruggekoppeld. Is hier wat mee gedaan? En waarom wel/niet? Zodat dit voor ons maar zeker ook voor de direct belanghebbenden transparant is. 

Wat betreft participatie is het goed dat het college hier mee bezig is. Wij hopen dat men ook begrijpt dat dit project niet  bedoeld is om geld te verdienen, maar de kosten van de verplaatsingen moeten wel gedekt worden door de nieuwbouw van huizen. De gemeente wil wel graag faciliteren en voor alle partijen de beste oplossing, dus daarom is het ook belangrijk dat alle betrokkenen meedenken! Wij spreken dan ook de verwachting uit dat de betrokkenen goed geïnformeerd blijven en er ook wat met hun waardevolle inbreng gedaan wordt!

Labels

« Terug

Reacties op 'Zorgvuldigheid in proces verplaatsing WHC e.a. verenigingen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.