Geluidsoverlast festival Defqon.1

maandag 26 juni 2017 23:02

Afgelopen weekend is op het evenemententerrein Walibi World te Biddinghuizen het festival ‘Defqon.1’ gehouden. Het zal u waarschijnlijk niet ontgaan zijn. De geluidsoverlast die gepaard ging met dit festival reikte tot ver buiten de grenzen van de ‘gast gemeente’ Dronten en gaf geluidsoverlast tot in Hattemerbroek. 

Er bereikten de fractie van de ChristenUnie verschillende signalen van inwoners van onze gemeente dat zij daarvan overlast ondervonden. De hoeveelheid geluid die er geproduceerd werd is naar onze mening buiten alle proporties, we vinden het niet alleen hinderlijk, maar het kan ook een gevoel van geestelijk onbehagen geven bij diegenen die er niet voor kiezen, maar wel verplicht zijn dit 3 dagen aan te horen. 

N.a.v. de signalen die ons bereikten, en onze eigen waarneming, heeft de fractie van de ChristenUnie een aantal vragen hierover gesteld aan het college van de gemeente Oldebroek.

Wij horen o.a. graag van het college of er contact is geweest met de vergunningverlenende gemeente Dronten om de geluidsoverlast dit weekend te beperken, of het college bekend is met de afgegeven vergunningen en de daarin opgenomen geluidsnormen, en of deze geluidsnomen daadwerkelijk zijn overschreden. 

Verder zijn wij benieuwd welke mogelijkheden het college heeft om geluidsoverlast in onze gemeente, veroorzaakt door festivals op het evenemententerrein Walibi World, in de toekomst te beperken. 

Fractie ChristenUnie

Oldebroek

Voor de vragen zie onderstaande download 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Geluidsoverlast Defqon14.3 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload
Labels

« Terug