Engbert Jan Ruitenberg gekozen tot lijsttrekker ChristenUnie Oldebroek

IMG_1766_1donderdag 09 november 2017 08:19

Engbert Jan Ruitenberg, de huidige fractievoorzitter van de ChristenUnie Oldebroek, is tijdens de ledenvergadering van woensdag 8 november gekozen tot de lijsttrekker van de partij bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Naast de kandidatenlijst is ook het verkiezingsprogramma aan de leden gepresenteerd en door hen vastgesteld.

Op de ledenvergadering van woensdagavond werd de hele lijst, met 30 ambassadeurs, vastgesteld. Het bestuur heeft Engbert Jan Ruitenberg bij de leden voorgedragen als lijsttrekker voor de verkiezingen op 21 maart 2018. Voorzitter Gerrit Koerhuis: "Engbert Jan heeft de afgelopen periode als fractievoorzitter bewezen deze rol prima te kunnen vervullen. Met zijn niet aflatende ijver, zijn grote dossierkennis en jarenlange ervaring, vindt het bestuur hem zeer geschikt om het ChristenUnie-team ook de komende periode aan te voeren."

Op nummer twee staat Liesbeth Vos. De huidige wethouder is ook voor de volgende periode de wethouderskandidaat voor de ChristenUnie. Met haar bestuurlijke ervaring en kennis op het gebied van het Sociaal Domein, onderwijs en sport vormt ze samen met Engbert Jan een zeer sterk duo.

Op plek 3 staat duurzaamheidsspecialist Popke Graansma gevolgd door Arno Hardonk. Hij heeft de afgelopen periode als fractievolger bewezen een goede bijdrage te leveren aan de fractie. Op de plekken 5 en 6 staan de huidige raadsleden die hebben aangegeven door te willen gaan, Berend Jan Spijkerboer en Henk van Bergeijk. Zij hebben zich de afgelopen periode of al veel langer volop bewezen en zorgen voor de nodige ervaring en stabiliteit. Wim Boer en Hans het Lam hebben aangegeven na de huidige periode te willen stoppen. De top tien wordt gecomplementeerd door nieuw jong talent; Henri Wijnne uit Oosterwolde, Eljakim Doorneweerd uit Wezep, Erna van den Bosch uit Oldebroek en Jan Souman uit Hattemerbroek.

De ChristenUnie presenteert met trots deze lijst met mensen uit verschillende kernen van de gemeente met ieder hun eigen specifieke kennis en kwaliteiten.

Labels

« Terug