Tweede Kamerlid Bruins op bezoek in Oldebroek

5. Eppo Bruinswoensdag 10 januari 2018 17:31

Woensdag 10 januari heeft een afvaardiging van de gemeenteraad, B&W
en burgercomité HoogoverWezep een gesprek gehad met Tweede kamerlid Eppo Bruins van de ChristenUnie. In een goed gesprek hebben we onze zorgen en frustraties over de mogelijke gevolgen van LelystadAirport voor onze gemeente kunnen delen.

De heer Bruins vertelde dat hij een rondgang maakt langs belanghebbende gemeenten zoals Lelystad (waar weer andere belangen spelen) Oldebroek, Zwolle en Ede om lokaal de gevoelens te proeven. Tijdens een gezamenlijke lunch was er alle gelegenheid onze zorgen te delen. 

We hebben duidelijk gemaakt dat er totaal geen vertrouwen meer is in dit proces. Zoveel fouten in berekeningen(MER), geen transparantie en geen enkele bereidheid vanuit ministerie om plaatselijk toelichting te komen geven. Er is een gevoel dat de landelijke overheid gewoon over belangen van dorpen heen walst, er is zoveel wantrouwen onder burgers dat de geloofwaardigheid van de overheid ernstig op het spel staat. Het kan toch niet zo zijn dat economische belangen van Lelystad belangrijker zijn dan onze leefomgeving op de Veluwe. 

Bruins vertelde dat men in Den Haag inmiddels wel doordrongen is van wat er allemaal fout gegaan is in dit proces en dat wat hem betreft het vanaf nu alles foutloos, openbaar en transparant zal moeten verlopen. Verder gaf hij aan dat het hem er veel aangelegen is om het vertrouwen te herstellen. Hij zei blij te zijn met de aangereikte informatie wat hij weer goed kan gebruiken in het debat wat in februari gepland staat. We zijn in ieder geval blij dat er een luisterend oor is voor onze lokale belangen van mens en natuur en hopen dat het mee zal werken aan een goede oplossing voor dit probleem. 

Engbert Jan Ruitenberg

Labels

« Terug