Met Gert Jan Segers in gesprek op Oldebroeker bankje

IMG_2640woensdag 31 januari 2018 19:36

Op vrijdag 26 januari is Gert Jan Segers zijn belofte nagekomen door, “in een zaaltje in Oldebroek”, het vorig jaar bereikte regeerakkoord uit te komen leggen. In de goed bezochte Molen de Hoop nam hij plaats op het blauwe ChristenUnie campagnebankje om uiteenlopende vragen van inwoners te beantwoorden.

Tijdens de bijeenkomst reikte hij ook taarten uit aan twee inwoners die meer dan waardevol zijn in onze gemeente Oldebroek. Wezeper Tonny Vos kreeg aandacht voor zijn tomeloze inzet voor de leefbaarheid van de wijk waarin hij woont. Diederik Koops is in het zonnetje gezet omdat hij ondanks zijn beperkingen laat zien dat je met doorzettingskracht enorm veel kunt bereiken in deze maatschappij.  Lijsttrekker Engbert Jan Ruitenberg overhandigde met enige trots aan Gert Jan het eerste exemplaar van de verkiezingsfolder met daarin de eerste 10 kandidaten en de speerpunten voor de gemeenteraadsverkiezing van 21 maart 2018.

Vervolgens legde Gert Jan een tweetal werkbezoeken af aan waardevolle bedrijven in onze gemeente. Bij IJslander maakte hij kennis met click & play waarbij speelplekken meegroeien met de demografische ontwikkeling van de buurt. John Franken (managing director) en Alwin Lindeboom (salesmanager) van IJslander uit Oldebroek maakten duidelijk ook grootste plannen te hebben om al het geplaatste speelmateriaal weer te recyclen en zo duurzaam te ondernemen. Alle Oldenburger, plantmanager van CelaVita, nam de ChristenUnie delegatie mee door de fabriek in Wezep. Er werken 300 mensen om elke dag de winkels weer te voorzien van verse aardappelgerechten. Mooi was te zien dat het koelwater van 32 graden weer gebruikt gaat worden om het water van zwembad de Veldkamp op te warmen.

’s Avonds is in bijzijn van Gert Jan de aftrap van de verkiezingscampagne gegeven. Hij hield in zijn inspirerend betoog de ChristenUnie kandidaten voor om beschikbaar te zijn voor een waardevol Oldebroek met een verwijzing naar het antwoord van de profeet Jesaja op zijn roeping :“Heneni” (zie, hier ben ik).

De Locomediagroep heeft een mooie fotoreportage gemaakt van deze middag.

In een eigen fotoreportage van Henk van Bergeijk zijn nog meer foto's te vinden.

In een filmpje van de Locomediagroep is een goede impressie gegeven van het bezoek van Gert Jan Segers aan Oldebroek

Labels

« Terug