Brede inbreng voor coalitieakkoord met Bort Koelewijn als (in)formateur

Bort Koelewijnzaterdag 31 maart 2018 16:05

De nieuwe raad van Oldebroek begint op donderdag 5 april met een raadsbrede discussie over welke thema’s de komende vier jaar prioriteit dienen te krijgen. Daarna zal (in)formateur Bort Koelewijn (burgemeester van Kampen) aan de slag gaan met de opdracht om een nieuwe coalitie te vormen.

Engbert Jan Ruitenberg, lijsttrekker van de ChristenUnie pleit voor politieke vernieuwing. Hij streeft naar een raadsbrede inbreng voor het coalitieakkoord. Daarom zal er donderdag 5 april een raadsbijeenkomst worden gehouden waar alle partijen de thema’s kunnen benoemen welke zij belangrijk vinden. Het doel van deze bijeenkomst is om met elkaar in debat te gaan over belangrijke thema’s voor het op te stellen bestuursdocument 2018-2022. De uitkomst van dit debat zal dan als leidraad moeten gelden voor het op te stellen coalitieakkoord. Met daarin dus niet alleen de punten van de coalitiepartijen maar ook van de oppositie.

Direct na de verkiezingen is Ruitenberg samen met Liesbeth Vos namens de ChristenUnie (grootste partij in Oldebroek) gestart met verkennende gesprekken met alle partijen. De opbrengst van deze gesprekken en de uitkomst van de raadsbrede discussie op 5 april zullen de start zijn voor de coalitievorming.

Bort Koelewijn, burgemeester van Kampen heeft zich bereid verklaard om als (in)formateur aan de slag te gaan. Hij zal direct na 5 april starten met zijn opdracht om een nieuwe coalitie te vormen in Oldebroek.

Labels

« Terug