Verbouw gemeentehuis Oldebroek

download.jpgdonderdag 02 mei 2019 21:24

De verbouwing van het gemeentehuis in Oldebroek verloopt volgens planning en zal voor de zomervakantie 2019 afgerond zijn. Dat heeft wethouder Engberts in de raadsvergadering van 18 april toegezegd. Wel is er aanvullend krediet nodig om tegenvallers als extra asbestsanering en aanvullende bouwwerkzaamheden uit te kunnen voeren.

De fractie van de ChristenUnie is niet blij met het voorstel dat er nog  meer geld nodig is voor de renovatie en verduurzaming van het gemeentehuis. Er moet 735 duizend euro bij en dat is veel geld, maar als we het inhoudelijk beoordelen ligt het allemaal wat genuanceerder. 

De meeste frustratie hebben we bij de extra kosten voor de asbestsanering. We zijn regelmatig geïnformeerd dat er weer nog meer asbest was gevonden, we waren dus gewaarschuwd. Het blijft ons verbazen dat het mogelijk is dat we eerst een scan laten doen en dat er dan later nog zoveel  asbest aanwezig blijkt te zijn. We hebben daar in de commissie kritische vragen over gesteld maar daar  wordt het niet anders van en dat het verwijderd moet worden is evident. En dat dat veel geld kost weten we ook allemaal, al schrikken we dan wel weer van het bedrag van € 388.000,= maar is uiteindelijk onvermijdelijk. 

Een andere kostenpost is de renovatie van het bordes. In de eerste plannen was dit uit kostenoverwegingen niet meegenomen. Vrijwel alle fracties waaronder de ChristenUnie hadden echter al aangegeven dat we geen vernieuwd gemeentehuis willen met een haveloos bordes. Dat we daar dan ook voor moeten betalen is dan ook geen verrassing. 

Verder wordt voorgesteld om een aantal noodzakelijke en wenselijke aanpassingen te doen die eerder niet meegenomen waren. De meeste afwegingen kunnen we goed volgen zoals de entree en de informatiebalie, dat moet gewoon netjes en veilig. 

Waar we de meeste bedenkingen bij hadden was de verbouwing van de koffieruimte. Met de uitleg dat er op deze manier 6 werkplekken gecreëerd kunnen worden, welke noodzakelijk zijn door de formatie uitbreiding met betrekking tot ons gastheerschap in SNV-verband, zijn we overtuigd van de noodzaak en vinden we eerlijk gezegd een bedrag van  € 65.000,= voor 6 werkplekken weer niet veel geld. 

De aanpassing van de fietsenstalling en de douches in de kelder vinden we niet direct nodig maar nu we toch bezig zijn is het nu “meenemen” waarschijnlijk efficiënter dan over een aantal jaren uitvoeren. Waar we stimuleren om meer te fietsen vinden we het wel belangrijk om dan ook de bijbehorende faciliteiten te bieden. 

Allemaal veel geld! We worden daar ook over bevraagd of dat allemaal wel nodig is, zoveel geld voor een gemeentehuis. Wij denken dat we dat uit kunnen leggen. Ook op dit vlak hebben we als gemeente een voorbeeldfunctie,  het is onze plicht is om als goed werkgever,  een goede werkplek met goede arbeidsomstandigheden te bieden. Niet overdreven maar doelmatig en met goede voorzieningen, wat ons betreft voldoet dit voorstel daar aan en daarom hebben we net als alle andere fracties ingestemd met het gevraagde extra krediet.

Labels

« Terug

Reacties op 'Verbouw gemeentehuis Oldebroek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.