Eppo Bruins op bezoek bij ChristenUnie Oldebroek

IMG_3313.JPGdinsdag 21 mei 2019 17:00

Zaterdag 18 mei was Tweede Kamerlid Eppo Bruins op uitnodiging van de ChristenUnie fractie uit Oldebroek op bezoek in Hattemerbroek.
Gastheer was het bedrijf Thereca BV, op het bedrijventerrein H2O. Een bedrijf dat zich met name richt op de inrichting van grote projecten. Niet alleen inrichting is van belang, maar vooral ook de beleving van een ruimte, met hun eigen pand als prachtig voorbeeld.
Het bedrijf is gezegend met een geweldige zichtlocatie, dagelijks rijden over de A28
40.000 auto’s langs het bedrijf, een effectieve manier van reclame maken.

Na een welkomstwoord door dhr. Peter van Keulen (Thereca), krijgt de directeur bedrijventerrein Piet Tulner het woord. De heer Tulner kijkt terug op de geschiedenis van de ontwikkeling van het terrein, de moeiten en tegenvallers, maar dat negatieve is geweest, we kunnen weer positief vooruitkijken! Een zeer positieve ontwikkeling is de realisatie van de nieuwe op/afrit van de A28, de verwachting is dat deze af/oprit in 2021 rijklaar zal zijn. Dat zorgt voor een perfecte bereikbaarheid van het bedrijventerrein en maakt de vestiging van nieuwe bedrijven nóg  aantrekkelijker.

Daarnaast vraagt Tulner aandacht voor de knelpunten op de A28, de weg slibt op verschillende plaatsen, waaronder Amersfoort en Zwolle dicht, dit raakt ook het bedrijventerrein. Samenwerking in de regio Zwolle is ontzettend belangrijk en die verbinding groeit zichtbaar, goede contacten onderhouden, brengt deze groei tot stand, een mooie ontwikkeling!

Hierna is het woord aan dhr. Jeroen van den Ende (managing director Port of Zwolle). Van den Ende benadrukt het belang van ontsluiting via het water, ook voor dit bedrijventerrein. Daarvoor is uitbreiding en verbreding van de sluis Kornwerderzand in Kampen absolute noodzaak. Tevens zorgt vervoer via het water voor minder belasting van wegen;

 "elke container over de weg is er één teveel!"

In een reactie geeft Eppo Bruins aan dat de problematiek rond de knelpunten A28 de aandacht in Den Haag heeft. Ook de sluis in Kampen is ter sprake gekomen in Den Haag; men onderkent de noodzaak van aanpassing. Daarnaast noemt hij dat in de regio Zwolle prachtige bedrijven gevestigd zijn, met oog voor duurzaamheid, innovatie en samenwerking, waar hij graag een bezoek brengt. 

"Het échte geld zit hier, hier kun je (op)bouwen!" (Eppo Bruins)

Inmiddels zijn ook de heren van Hoog over Wezep (Kees Baumann en Pieter Sijtsma) aangeschoven. Lelystad Airport blijft een lastig dossier. Dhr Sijtsma praat Eppo Bruins bij over diverse geluidsberekeningen er zijn nieuwe vragen gerezen. Ook is er onderzoek gedaan naar de economische overlast. Gebleken is dat de schade met name in de recreatiesector enorm zal zijn, de schade is groter dan de verdiensten van de Airport. Het rapport hierover zal binnenkort worden gepubliceerd. 

Voorzien van een rugzak vol nieuwe informatie kan Eppo Bruins weer terug naar de Tweede kamer. We zijn hem ontzettend dankbaar voor zijn enorme inzet en betrokkenheid. We wensen hem van harte God’s onmisbare zegen op zijn belangrijke werk.

 Foto's: Henk van Bergeijk

Labels

« Terug

Reacties op 'Eppo Bruins op bezoek bij ChristenUnie Oldebroek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.