Welkom in ons gemeenteThuis (Column)

donderdag 12 september 2019 22:27

Het gemeentehuis in Oldebroek is vrijwel geheel vernieuwd. Het is functioneel en vooral het binnenklimaat is enorm verbeterd (en dat was ook hard nodig). Een prima werkplek voor de ambtenaren die dagelijks voor onze inwoners klaar staan. Op 11 september tijdens de Schapenmarkt staan de deuren open, het is de moeite waard om naar binnen te lopen voor een rondleiding.

Maar is dit geen weggegooid geld, bestaat onze gemeente over een paar jaar nog wel? Er doen allerlei verhalen de ronde over fusies tussen gemeenten op de Noord-Veluwe. Daarom een update over wat er gaande is en het standpunt van de ChristenUnie.

De provincie heeft twee ‘verkenners’ aangesteld met de opdracht om een toekomstverkenning voor de kop van de Veluwe te maken. De opdracht luidt: -Welke regionale ontwikkelingen en opgaven zijn er. -Breng het speelveld in kaart (samenwerkingen, bestuurlijke relaties, urgentiebesef). -Breng in beeld wat nodig is bij de gemeenten en de provincie om de opgaven adequaat uit te voeren. De verkenning betreft een analyse en een advies over welke vervolgstappen er op dit moment nodig zijn.

De ChristenUnie is wel blij met deze verkenning. Om alle wettelijke taken goed uit te kunnen voeren werken we in heel veel verbanden samen. Als kleine gemeente ben je kwetsbaar en kun je niet alles alleen. Door al die samenwerkingsverbanden wordt het er niet overzichtelijker op  en wordt de toezichthoudende taak van een gemeenteraadslid steeds lastiger.

De fractie van de ChristenUnie staat er open en realistisch in, de kwaliteit van de dienstverlening staat bij ons voorop. De gemeente moet kunnen leveren waar inwoners om vragen, maar ook de afstand van de inwoner naar de politiek vinden we belangrijk. We zijn niet tegen een fusie maar dan moet deze wel meerwaarde hebben. En als er echt grote stappen gezet worden, zullen onze inwoners daar zeker bij betrokken moeten worden. Het is onze inschatting dat we nog heel wat jaren ‘ons’ gemeentehuis nodig zullen hebben.

Fractie ChristenUnie Oldebroek

v.l.n.r. Henk van Bergeijk, Engbert Jan Ruitenberg, Henri Wijnne, Eljakim Doorneweerd, Berend-Jan Spijkerboer, Popke Graansma en Arno Hardonk

21-05-19 11:08
Labels

« Terug

Reacties op 'Welkom in ons gemeenteThuis (Column)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.