ChristenUnie: Er is een gezamenlijke aanpak nodig met alle sectoren voor de stikstofcrisis

IMG20220622081820.jpgvrijdag 24 juni 2022 12:22

Op 22 juni zijn diverse boeren na een ontbijt op het gemeentehuis naar Stroe vertrokken voor het boerenprotest tegen stikstof. Als fractie van de ChristenUnie Oldebroek delen wij hun zorgen over de plannen van het kabinet over stikstof.

Met elkaar willen we veel in een klein land. Voor de ChristenUnie staat vast dat kwetsbare natuur beschermt worden, maar de rekening hiervan kan niet alleen bij de boeren gelegd worden. Het is niet de schuld van de boeren dat we in deze situatie zitten. De oplossing kan niet alleen van de boeren komen. De ChristenUnie Oldebroek wil zich hard maken voor een toekomst bestendige agrarische sector., want we hebben de boeren nodig voor voedselvoorziening en beheer van de natuur.

Wat de ChristenUnie Oldebroek betreft moet er naar alle sectoren gekeken worden voor een oplossing van het stikstofprobleem en wordt er samen met de boeren gekeken naar een goede oplossing en wordt er niet over hen besloten. Niet met een papieren werkelijkheid vanuit Den Haag beslissen wat er moet gebeuren, maar met de boeren in gesprek over een toekomstbestendige landbouw.

We hebben in de afgelopen commissievergadering aan het college van Oldebroek gevraagd wat de plannen zijn in de gemeente m.b.t. de huidige stikstofplannen van het kabinet. De gemeente Oldebroek is met de provincie Gelderland in gesprek over hoe de stikstofplannen uitpakken voor de Noord Veluwe. De provincie Gelderland gaat voor een gezamenlijke aanpak met alle sectoren en wat ons betreft is dat een juiste aanpak.

Wij hebben in 2019 al via een raadsbrede motie aangegeven achter de boeren te staan. Wat ons betreft hebben de boeren nog steeds bestaansrecht en gaan we voor een buitengebied waarin we een gezonde agrarische sector hebben in harmonie met de natuur.

Labels

« Terug