ChristenUnie op bezoek bij pioniers H2O

vrijdag 13 januari 2012 11:57

Afgelopen donderdag was de fractie van de ChristenUnie Oldebroek te gast bij Veltkamp & Pol accountants en belastingadviseurs. Dit bedrijf is het eerste bedrijf dat zich heeft gevestigd op het bedrijventerrein H2O. Vanaf de A28 is het pand van Veltkamp & Pol aan de Duurzaamheidstraat een opvallend bouwwerk zo in het open landschap. Nu het eerste schaap over de dam is zijn er gelukkig al meer gevolgd en zullen binnenkort de eerste buren zich vestigen. Het is wel duidelijk dat het eerste bedrijf flink moest pionieren om zijn weg te vinden op het nieuwe bedrijventerrein H2O.

Fractieleden Liesbeth Vos, Gijs van den Brink, Wim Boer, Ton van Leijen en ondergetekende konden het markante pand aan de Duurzaamheidstraat eenvoudig vinden. In het vlakke en open gebied had de koude wind vrij spel. Ze ontvingen een warm welkom van mevrouw E.A.A. Pol en de heer G. Veltkamp .  De onderneming is 21 jaar geleden opgericht  en was al die jaren gevestigd in Hattem. Het kantoorpand aan de Sparrenlaan werd echter  te klein voor de 12 medewerkers die verbonden zijn aan het bedrijf. Het bedrijf is met name gericht op klanten uit de medische en paramedische sector  die afkomstig zijn uit heel Nederland. In Hattem konden de eigenaren geen geschikte locatie vinden en toen viel het oog op H2O. Uiteindelijk is het gebouw geplaatst aan de Duurzaamheidstraat 26 (hoek Rendementsstraat). Een mooi pand waarin zichtbaar veel staal en beton is verwerkt . Binnen valt de warme rode kleurstelling meteen op. 

Het eerste bedrijf dat zich heeft gevestigd op H2O bracht ook veel pionierswerk met zich mee.  Zo bleek de gastoevoer niet tijdig gereed te zijn en zou bij aanvang met een losse gastank gewerkt moeten worden. Gelukkig hoefde men geen gebruik te maken van deze noodvoorziening en kon men net op tijd zelf voor de energievoorziening zorg dragen middels het installeren van een warmtepomp. Wat betreft datacommunicatie kan het bedrijf goed uit de voeten met aanwezige goedkope koperdraadverbinding die was aangelegd op het bedrijventerrein. Ook alle overeenkomsten die getekend moesten worden konden niet zo uit een kast getrokken worden. Het was samen met de ontwikkelingsmaatschappij H2O een kwestie van aftasten hoe een en ander het beste geformuleerd moest worden. Ook heeft het de nodige tijd geduurd voordat bekend was welk nummer het pand zou krijgen. Na de nodige inspanning en aandrang bij de gemeente Oldebroek werd pas op het laatste moment duidelijk dat het nummer 26 zou worden.

Gehoopt was een gezamenlijke  duurzame energievoorziening aan te kunnen leggen maar ook dat heeft het bedrijf allemaal zelf in z’n eentje gerealiseerd. In het ketelhuis wordt veel ruimte in beslag genomen door een imposante warmteterugwinningsinstallatie teneinde zuinig met energie om te kunnen gaan. Als pionier moet je je eigen weg zoeken en kun je niet overleggen met andere bedrijven om gezamenlijk op te trekken.  Ook al zijn ze nog steeds het enige bedrijf dat is gevestigd, ze zijn wel lid geworden van de coöperatieve vereniging die het parkmanagement beheert.  Deze coöperatie coördineert  voor alle (toekomstige) bedrijven op H2O o.a. de beveiliging en de groenvoorziening.

Het pand is berekend op ongeveer 20 werkplekken dus men kan nog flink doorgroeien de komende jaren.  Groter wil men in de toekomst absoluut niet worden. Belangrijk aandachtspunt dat op tafel komt is de ontsluiting met de A28.  De rotonde bij Schaftenaar is nu al regelmatig een knelpunt en als er meer bedrijven bijkomen zal deze problematiek alleen maar toenemen.  Een goede ontsluiting op de A28 kan een belangrijke aanzuigende werking op bedrijven die zich H2O willen vestigen.

Na een korte rondleiding door het pand hebben de fractieleden afscheid genomen van twee enthousiaste, pionerende  ondernemers.  Buiten wachtte de fractieleden weer de harde wind. Maar daar worden raadsleden gehard van.

Henk van Bergeijk

Labels

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie op bezoek bij pioniers H2O'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.