Terugdringing wildgroei aantal verkeersborden

maandag 30 januari 2012 15:40

Soms kom je in de gemeente op een bepaalde plek een wildgroei aan verkeersborden tegen. Onoverzichtelijk, of erger: soms gevaarlijk. In het verleden heeft de fractie van de ChristenUnie daarom meermalen ervoor gepleit om het aantal verkeersborden terug te dringen, en vond daarbij een gewillig oor bij het college. Ook vorig jaar is in het kader van de bezuinigingen wederom gevraagd om de verkeersborden daar waar mogelijk te verwijderen. Ook toen stond het college positief tegenover ons initiatief.
Recentelijk heeft het college besloten om een parkeerverbod voor vrachtwagens in te voeren op de Veluwelaan ter hoogte van de Johan Frisoschool te Wezep.

Reden voor de fractie om hier een mondelinge vraag over te stellen in de gemeenteraad van vorige week donderdag. Want – zo is onze overweging - we kennen in onze gemeente al een Algemene Plaatselijke Verordening waarin is geregeld dat vrachtwagens  ‘s nachts niet in de bebouwde kom geparkeerd mogen worden. Vrachtwagens kunnen namelijk geparkeerd worden op de daarvoor speciaal aangelegde parkeerplaats aan  de Rondweg. 

De fractie wilde weten waarom geen gebruik is gemaakt van de APV om de chauffeur of eigenaar van de vrachtwagens te bewegen de auto elders te parkeren. Nog even los van de vraag of de chauffeur de vrachtwagen niet verderop zal parkeren is de fractie bang voor precedentwerking. Want enkele honderden meters verderop staan ook auto’s geparkeerd bij de Goede Herderschool aan de Veluwelaan. De Johan Frisoschool verhuist over enige tijd naar Wezep-Noord en de vraag was dan ook in hoeverre hier sprake is van een tijdelijke verkeersmaatregel. 

Bij monde van wethouder Hoorn antwoordde het college dat er wel degelijk contact was opgenomen met de chauffeurs van de vrachtwagens, maar dat dit niet heeft geleid tot het parkeren van de vrachtwagens elders. Bovendien werden de vrachtwagens vaak overdag geparkeerd en dan geldt de genoemde regel in de APV niet aldus de wethouder.

Henk van Bergeijk 

Labels

« Terug

Reacties op 'Terugdringing wildgroei aantal verkeersborden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.