Geannuleerd: In gesprek met Gert-Jan Segers

In gesprek met GJ Segers.pngwoensdag 29 september 2021 16:53

Geannuleerd: In gesprek met Gert-Jan Segers

In verband met de ontwikkelingen van vandaag omtrent de kabinetsformatie zal de avond met Gert-Jan Segers geannuleerd worden. Hij wordt de komende weken verwacht aan de onderhandelingstafel en moet daarom helaas afzien van deze bijeenkomst.


ChristenUnie leider Gert-Jan Segers komt maandag 18 oktober naar Oldebroek om te horen wat speelt in ons deel van Nederland. Hij wil graag horen welke onderwerpen belangrijk zijn in onze regio en wat we hem willen meegeven voor zijn werk in Den Haag.

Segers wil zich sterk maken om ongelijkheid tegen te gaan en de kloven in ons land te dichten. De Oldebroekse predikant Matthijs Schuurman schreef eerder dit jaar over de kloven tussen stad en platteland, praktisch en theoretisch opgeleid én de kloof tussen burgers en politiek. Deze ervaart hij ook tijdens zijn werk in Oldebroek. Schuurman riep politici om in gesprek te gaan met mensen zelf. Om oog te hebben voor wat hen raakt, wat hen drijft en waar ze zich zorgen over maken. Schuurman en Segers gaan met elkaar en vooral met de bezoekers in gesprek.

Gert-Jan Segers:
“Vier jaar geleden verzuchtte ik aan de onderhandelingstafel van Rutte-3: ‘Ik kan het alleen maar doen als ik het ook in Oldebroek kan uitleggen’. Dat is nog steeds zo. Maar minstens zo belangrijk is het om Oldebroek het míj́ te laten uitleggen. Daarom kom ik weer graag naar de Noordrand van de Veluwe om te luisteren en het gesprek aan te gaan.”

Ds. Matthijs Schuurman: 
"In mijn werk ontmoet ik geregeld mensen voor wie overheid en politiek ver af zijn komen te staan. Daardoor voelen ze zich niet meer gehoord. Ondertussen willen overheid en politiek veel van hen. Denk aan milieubeleid of coronabeleid. Vaak hebben ze ook een stevige mening over degenen die niet mee willen doen. Dat is vragen om problemen. Dat kan echt anders."

Belangstellenden kunnen zich aanmelden op: info@oldebroek.christenunie.nl

Wanneer? Maandag 18 oktober, 20.00 uur
Inloop vanaf 19.30 uur

Waar? Kulturhus De Talter, Stouwdamsweg 4, Oldebroek
Coronatoegangsbewijs verplicht

« Terug