Lokale ChristenUnie sterker dan ooit tevoren

vrijdag 24 november 2006 10:35

Lokale ChristenUnie sterker dan ooit tevoren


Wat een fantastische uitslag gisteravond! Een verdubbeling van de fractie in Den Haag. We zijn er uitbundig over, maar ook een beetje stil. Want er is veel werk verzet, in gebed. Dus dankbaarheid heeft een veel grotere plaats dan trots. We zijn extra blij dat de stemmers op de partij in onze gemeente in een veel groter aantal hebben gestemd. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2003 stemden in onze gemeente 1847 personen op de ChristenUnie. Dat is nu fors gegroeid naar 3165. Nergens in Nederland kende de ChristenUnie een dergelijke gigantische stijging van maar liefst 8,7 procent in Oldebroek!

Daar zijn een paar voorlopige conclusies aan te verbinden:

- Veel meer stemmers kiezen niet voor ‘zekerheid’ (stemmen op een grote partij bijvoorbeeld)  maar voor duidelijk, eerlijk echt. Ze laten getuigen voorgaan op berekening. Dat vinden we principiële winst!
- Er is veel behoefte aan stemmers aan concreet herkenbare actiepunten, boven vage boodschappen. Daarin zijn CDA, VVD en vooral D’66 ver achtergebleven bij met name de SP: deze partij kreeg ook in Oldebroek veel stemmen.
- Onvrede of misschien wel angst over de toenemende multiculturele samenleving (met name de opkomst van de islam) is herkenbaar uit het grote aantal stemmers op Geert Wilders.



Deze uitslag geeft ons een extra stimulans om ook lokaal door te gaan.
Ons in te zetten voor de samenleving vanuit ons geweldige perspectief.
En dat zo herkenbaar mogelijk maken.

Bestuur en fractie van de ChristenUnie Oldebroek

« Terug

Reacties op 'Lokale ChristenUnie sterker dan ooit tevoren'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.