ChristenUnie fractie blij met uitwerking woningbouw Oldebroek West 3. Met o.a. meer betaalbare woningen voor starters en versneld bouwen van 30 huurwoningen

samen+recht+doen.pngvrijdag 22 september 2023 13:04

In 2020 heeft de ChristenUnie fractie een motie ingediend om de woningbouw in Oldebroek te versnellen en daarbij aangeven dat Oldebroek west 3 als eerste verder ontwikkeld moest worden. Deze ontwikkeling is daarna in gang gezet en nu (3 jaar later) hebben we in de commissie van 12 september nieuwe ontwikkelvarianten besproken.

De stedenbouwkundige uitwerking ziet er mooi uit. Er is sprake van een ruim opgezette wijk met veel groen en water en er worden veel verschillende woningtypes gerealiseerd. In de voorkeursvariant ‘Woondeal’ worden meer kleinere en betaalbare woningen toegevoegd. Dat is iets wat de ChristenUnie fractie graag ziet, we hebben altijd gepleit voor meer kleinere woningen. Hiermee komen er meer betaalbare woningen beschikbaar voor starters. In de commissie hebben we aangeven dat er wat ons betreft binnen deze variant gekeken wordt of er nog meer woningen kunnen worden toegevoegd. Eventueel kan dat door de appartementengebouwen een woonlaag hoger te maken.

De ontwikkelvarianten liggen niet helemaal vast. Gedurende het project kan er ook nog besloten worden om op onderdelen andere typen woningen te bouwen, zo blijven we flexibel en kunnen we de woningen bouwen waar behoefte aan is.

Naast het vaststellen van de ontwikkelvariant moet de gemeenteraad ook beslissen over een versnelde procedure voor 30 huurwoningen in Oldebroek west 3. Door af te zien van een VVGB (Verklaring van geen bedenkingen)  kan de procedures sneller en kunnen deze 30 huurwoningen als het mee zit volgend jaar zomer gerealiseerd worden. Wij zijn blij met de komst van deze woningen, maar hadden graag gezien dat deze nog sneller gerealiseerd konden worden.

Wat ons betreft wordt er snel werk gemaakt van de verdere uitwerking en gaan we zo snel mogelijk de woningen in Oldebroek west 3 realiseren.

« Terug