Gemeenteraad stelt beleid kleine woningbouwinitiatieven vast

Kleine Woldweg 10.jpgmaandag 10 juni 2024 08:40

In het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie Oldebroek is ‘wonen’ en belangrijk speerpunt. Wonen gaat over zoveel meer dan stenen stapelen. Wonen gaat over samenleven, over samenhang, over gemeenschappen in een straat, buurt of wijk. In ons verkiezingsprogramma hebben we de ambitie uitgesproken dat we ons blijven inzetten voor de kansen van starters en jonge gezinnen, voor waardig wonen voor ouderen, voor betaalbaar en duurzaam wonen voor iedereen.

We vinden het belangrijk dat er (kleine woningen) voor starters gebouwd wordt en dat er voldoende woningen zijn voor ouderen. Ook vinden we het belangrijk dat er geen onnodige drempels opgeworpen worden bij het aanvragen van een mantelzorgwoning.

De gemeenteraad heeft tijdens de afgelopen vergadering de beleidsnotitie kleinschalige woningbouwinitiatieven vastgesteld. Wij zijn hier erg blij mee omdat dit goed aansluit bij de speerpunten in ons verkiezingsprogramma. Zo komen er meer mogelijkheden voor het realiseren van een mantelzorg woning. Deze mag blijven staan zolang de mantelzorg nodig is. Dit beleid maakt het ook mogelijk om tijdelijke woonruimte te creëren op eigen erf of in een bijgebouw. Hierdoor kunnen inwoners bij hun eigen woning een tijdelijke woonruimte realiseren, bijvoorbeeld voor ouders of kinderen. Hierdoor komen er meer mogelijkheden voor mantelzorg. Het mooie is dat er ook al voordat er sprake is van een mantelzorg situatie is, met meerdere generaties op 1 perceel gewoond kan worden. Er is een groot tekort aan woonruimte, vooral voor starters. Dit beleid biedt de mogelijkheid om betaalbare huur- of koopwoningen toe te voegen voor starters en ouderen. Wij verwachten dan ook dat er veel gebruik van zal worden gemaakt. Tijdens de commissievergadering hebben wij het college gevraagd erop toe te zien dat de woningen landschappelijk goed inpasbaar zijn en dat er wordt gezorgd voor een goed woon- en leefklimaat.

Fractie ChristenUnie

« Terug

Reacties op 'Gemeenteraad stelt beleid kleine woningbouwinitiatieven vast'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.