ChristenUnie Oldebroek actief aanwezig op de Schapenmarkt

schapenmarkt.jpgwoensdag 18 september 2024 20:39

Woensdag 11 september was de ChristenUnie voor de eerste maal met een kraam aanwezig op de Schapenmarkt. Tussen de buien door was er veel animo voor de acties opgetuigd door ChristenUnie. De dialect-spreekwoorden quiz, met als prijs een rondleiding door de Tweede Kamer + aansluitende lunch met Mirjam Bikker,  werd door veel Schapenmarktgangers enthousiast ingevuld, maar bleek toch wat moeilijker dan gedacht. Hierbij de spreekwoorden en juiste betekenissen:

 *Een wieze henne leg ok wel es een ei in 't ruut -  Iedereen maakt wel eens een  fout

 * Kippn die het hardste kakelt bint meestal beste leggers niet - Iemand die veel praat, presteert vaak weinig

 *Die botter op de kop hef, mut niet in de zunne gaon staon - Als je geen zuiver geweten hebt, kun je beter je mond  houden.

 *Ie kunt geen twee ruggn uut ene varkn sniejn - Je kan niet alles hebben

 *Het leevn is net een winterpad; te dreuge of te nat - Het valt niet altijd mee   in het leven

Uit de goede oplossingen werden een viertal gelukkige prijswinnaars geselecteerd; R. van ’t Slot, M. Bakker, D.E. Doornwaard en H. Buitenhuis. Zij vertrekken binnen afzienbare tijd richting het Haagse.

Daarnaast was er een actie in het kader van Omzien naar elkaar; wie verdient een hart-onder-de-riem, of een mooi compliment? Hier werden veel namen ingediend en zo konden vier volwassenen verrast worden met een mooie mand met lokale producten, vier jongeren werden verblijd met een VVV-bon.

ChristenUnie heeft genoten van deze zeer geslaagde dag en hoopt volgend jaar dan ook zeker weer aanwezig te zijn op de Schapenmarkt.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Oldebroek actief aanwezig op de Schapenmarkt'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.