Raad van State vernietigt plan Broeklanden

woensdag 14 februari 2007 12:13

Vorige week heeft de Raad van State het bestemmingsplan vernietigt voor de aanleg van het bedrijventerrein Broeklanden nabij Elburg. Al eerder hebben wij u aangegeven dat wij als Christenuniefractie grote bezwaren hebben tegen dit plan omdat het een grote aantasting betekent van het open gebied tussen Elburg en Oldebroek. Na vaststelling van het bestemmingsplan door de Elburger gemeenteraad en provinciale Staten van Gelderland stond alleen de weg naar de rechter nog open. Het Oldebroeker college heeft daarom met raadsbrede steun bezwaar aangetekend tegen dit plan bij de Raad van State. Deze Raad heeft nu het plan vernietigt. De verwachting is echter dat het plan hierdoor alleen maar vertraagd is en dat het niet van de baan is.

De motieven van afkeuring waren namelijk niet tegen de inhoud maar met name tegen de ondeugdelijkheid en het ontbreken van enkele onderzoeken. Zodra de ontbrekende gegevens worden aangedragen zal het plan naar verwachting wel worden goedgekeurd en wordt het met een vertraging van een jaar alsnog gerealiseerd. Als fractie vinden wij het jammer dat Elburg geen of onvoldoende onderzoek heeft gedaan naar alternatieve locaties voor een dergelijk bedrijventerrein waardoor nu een waardevol gebied verloren gaat.
Daarnaast zijn we als fractie wel benieuwd naar de consequenties na goedkeuring van het plan voor de situatie op de Zuiderzeestraatweg in verband met de grote verkeersdrukte door Oldebroek. Een van de onderdelen waarop nader onderzoek verricht moet worden betreft namelijk de verkeersveiligheid en de verkeersdrukte in de omgeving van het bedrijventerrein. Dit zou mogelijk kunnen resulteren in en vervoegde aanpak van de verkeersontsluiting richting de A28 waarbij Oldebroek mogelijk garen spint. We wachten dus af.

Dries van de Grift

« Terug

Reacties op 'Raad van State vernietigt plan Broeklanden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.