Oud-raadslid en wethouder Oldebroek Jan Rietkerk schrijft boek

zaterdag 13 augustus 2011 20:48

Jan Rietkerk is voor velen nog wel bekend als een bij onze partij en het lokaal bestuur zeer betrokken persoon. Maar ook breder als lid van Provinciale Staten en burgemeester. Over zijn bewogen leven heeft hij een boek geschreven: “Van Papoea tot Genemuiden.” Het werd op 5 juli in Wezep gepresenteerd, omdat Wezep de schakel vormt tussen Papoea en Genemuiden. Het middendeel van het boek gaat over het politieke werk dat oud-burgemeester Rietkerk in Oldebroek deed. Dat maakt het ook voor ons als lokale ChristenUnie-mensen erg interessant. Jan Rietkerk vertelt in zijn boek over het werk dat hij in zijn jonge jaren voor het zendingsonderwijs  in Papoea (toen geheten Nieuw Guinea) heeft gedaan. Het Nederlands Dagblad van 12 augustus besteedde aan zijn boek veel aandacht.  

Toen Jan Rietkerk met zijn gezin weer in Nederland terug was, ging  hij wonen  in Wezep. In 1972 begon hij in de gemeenteraad van Oldebroek zijn politieke carrière als eenling in deze gemeenteraad. Hij werd daar Wethouder en later Statenlid van de Gelderland. In deze  periode was hij ook leraar aan de Gereformeerde Mavo aan de Ebbingestraat in Kampen. Daar werkte hij achttien jaar. (Jan is inmiddels 75 jaar, dus het is mogelijk dat er nog oud-leerlingen zijn die zich dat herinneren.) Daarna werd hij Burgemeester in Genemuiden, en de  tweede helft van het boek is daaraan gewijd.   

Door verschillende oorzaken was de verschijning van het boek bij onze fractie niet bekend.  Als ik dit schrijf heb ik het ook nog niet gelezen, het kan dus zijn dat ik nog eens terugkom op passages over de Oldebroekse politiek.

De opbrengst van zijn boek is voor de Stichting Setia, voor hulp aan het christelijk onderwijs in Indonesië. Het boek kost € 10 en is en bij de Boekhandel “de Medeklinker”in Oldebroek. (En ook in Kampen en Zwolle, in Elburg bij het Boek en Muziekhuis ‘Anker Beekstraat 27, in Epe bij boekhandel Koers aan de Hoofdstraat.) Het boek “van Papoea tot Genemuiden” is ook telefonisch te bestellen via   038-3856586 bij J.P.M.Rietkerk te Kampen.

 

Ton van Leijen

« Terug

Reacties op 'Oud-raadslid en wethouder Oldebroek Jan Rietkerk schrijft boek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.