Muziekschool op eigen benen

donderdag 06 oktober 2011 09:32

Heeft u vroeger ook les gehad op de Muziekschool? Leerden uw kinderen daar een muziekinstrument bespelen? De gemeente Oldebroek heeft deze lessen jarenlang gesubsidieerd. De Muziekschool werd door gemeenten uit de regio in standgehouden. De leraren van de Muziekschool waren in feite als ambtenaren in dienst van de gemeente. En daar is nu verandering in gekomen. Begin dit jaar hebben de gemeenten van de Regio Noord Veluwe er in principe mee ingestemd de Muziekschool op eigen benen verder te laten gaan. Onze gemeente heeft daar ook akkoord meegegaan. De muziekschool staat op eigen benen.

Wel zal de gemeente voor een periode van 15 jaar garant staan voor de uitkeringsverplichtingen aan het personeel. Deze verplichtingen zijn niet meer van toepassing, wanneer ze voortkomen uit wanbeleid van de Muziekschool. Verder dient de school te voldoen aan een bepaalde kwaliteit en moet het zich aan afspraken houden met betrekking tot goed bestuur. Tenslotte dient ze ook het eigen vermogen te versterken.

Onze gemeente heeft aan die garantstelling wel een aantal voorwaarden verbonden. Zij wil voldoende middelen in handen hebben om invloed te kunnen uitoefenen op de Muziekschool. Daarnaast wil zij ervan verzekerd zijn dat op de lange termijn de wegen definitief scheiden en dat het nieuwe bestuur over voldoende middelen beschikt om invloed uit te oefenen op de directie. Verder dient de taakverdeling tussen directie en bestuur duidelijk te zijn.

Eind mei heeft een meerderheid van de gemeenteraad besloten om een bedrag van ruim 48.000 euro van de Muziekschool terug te vorderen. De motie, die daarop was gericht, kan op dit moment niet worden uitgevoerd omdat daarmee het proces van op eigen benen staan zou worden verstoord. Alleen om die reden is onze fractie ermee akkoord gegaan om de inning van deze vordering uit te stellen tot 2027.

De ChristenUnie heeft het belang van de Muziekschool en het partnerschap binnen de Regio Noord Veluwe zwaarder laten wegen dat het eigenbelang van de gemeente Oldebroek. Je kunt een organisatie, die het moeilijk heeft, niet in de kou laten staan. Daarnaast wil je de overige gemeenten niet opzadelen met een probleem, wanneer dat in gezamenlijkheid is op te lossen. We hopen dat de Muziekschool aan de gestelde voorwaarden blijft voldoen en dat ze in de nieuwe situatie voor veel burgers een goede opleiding kan blijven bieden. Op eigen benen, maar geen toontje lager.

 

Gijs van den Brink

« Terug

Reacties op 'Muziekschool op eigen benen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2011 > oktober