Fervet opus

pasfoto Wim mei 2010dinsdag 05 februari 2013 00:08

De eerste gemeenteraadsvergadering van 2013 is inmiddels weer een feit. Januari begon rustig, de nodige nieuwjaar recepties bijgewoond. Op een informele manier krijg je dan ook heel veel informatie vanuit de samenleving. Vanaf 16 januari stonden al weer de nodige commissievergaderingen met lastige onderwerpen gepland. Kunstgras, Zeuven Heuvels, Grondbedrijf en nota Grondprijzen om maar een kleine bloemlezing te noemen.

Nieuw voor mij is het voorzitterschap van de Commissie Ruimte & Grond. De allereerste vergadering duurde door de lengte van de agenda meteen tot ongeveer 23.30 uur. Aan (onderdrukte) oproepen tot een korte schorsing heb ik bij nader inzien geen gehoor gegeven. Dit omdat op de tribune nog steeds publiek aanwezig was die zich hadden aangemeld voor een inspreekbijdrage. Om die mensen door een schorsing nog langer te laten wachten, leek mij ongewenst.

De agenda van de raadsvergadering kon niet op één avond worden afgehandeld. De onderwerpen waren er ook niet naar. Het onderwerp kunstgras trok weer veel publiek, een lastig onderwerp. Het is niet alleen een kwestie van gunnen, maar ook de financiële kant woog zwaar. Terug lezend merk ik dat ik in mijn vorige blog ook al over kunstgras kon schrijven. We hebben er kritische vragen over gesteld, maar konden na de nodige toelichting door het college toch instemmen met het voorstel. Na schorsing is op vrijdagavond 1 februari doorvergaderd. Ook nu weer een novum voor ondergetekende. Stakende stemmen. Dat betekent dat in de volgende vergadering het onderwerp nogmaals aan de orde wordt gesteld.

Treffend is dat de raadsvergadering is begonnen en geëindigd met een motie die unaniem werd gesteund. Ondanks verschillen van inzicht, zijn er ook tal van zaken die op gemeenschappelijke steun kunnen rekenen. Het is goed elkaar voor en na de vergadering de hand te kunnen drukken in de wetenschap dat een ieder de samenleving van de Gemeente Oldebroek wil dienen naar zijn of haar beste overtuiging.

Het werk gaat verder. 

« Terug

Reacties op 'Fervet opus'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.