Een belangrijke mijlpaal

Liesbeth mei 2014 portretdonderdag 09 oktober 2014 19:30

Veel bestuurders schrijven een column nadat zij 100 dagen de functie van bestuurder vervullen. Voor hen is dat een belangrijke mijlpaal. Als ik in hun voetsporen wil treden, moet ik u bekennen dat ik op dat vlak mijn kans voorbij heb laten gaan. Want vandaag ben ik precies 135 dagen wethouder in de gemeente Oldebroek.

Honderdvijfendertig dagen waarvan ik stuk voor stuk heb genoten.  Ik noem u daarvoor eerst een drietal redenen:

1             Ik zie veel enthousiaste mensen om mij heen die zich inzetten om de inwoners van onze mooie gemeente van dienst te zijn.  Ieder op zijn manier. De een vanuit een (financieel) betaalde functie, de ander als vrijwilliger of mantelzorger, maar ook in het college van B&W tref ik betrokken en bevlogen personen.

2             Ik ontdek veel mooie initiatieven waar ik bij mag zijn. Soms om actief deel van uit te maken, of zelfs ze officieel te openen. Activiteiten waar ik mij als inwoner van Oldebroek lang niet altijd bewust van was, maar die wel maken dat ik nu, als bestuurder  en inwoner, heel dankbaar ben voor deze initiatieven.

3             Ik heb de mogelijkheid om samen met heel veel van u na te denken over de " samen voor mekaar"  gedachte en die verder te ontplooien. Onder andere hierdoor moet de gemeente Oldebroek een gemeente worden waar het goed wonen, leven en werken is. Voor een aantal van u is het dat waarschijnlijk al, maar er is op dit vlak echt nog wel het nodige te doen.  Aan het waar maken van deze gedachte voor meer inwoners werk ik graag mee.

 

Maar ik wil u ook graag iets vertellen over een belangrijke mijlpaal die wij in de gemeente Oldebroek hebben bereikt en die mij ook gelukkig maakt. Zoals u wellicht weet komen er vanaf 2015 meer taken op het bordje van de gemeente te liggen. Daarvoor hebben wij uitvoerders nodig. In Nederland kennen wij dan het fenomeen aanbesteding. De aanbesteding voor diensten die vallen onder de WMO 2015 heeft de gemeente Oldebroek samen gedaan met een aantal andere gemeentes op de Noord-Veluwe.

Die aanbesteding is afgelopen week tot een goed einde gebracht en wij hebben nu voor de dagbesteding, kortdurend verblijf, individuele begeleiding en /of huishoudelijke hulp meer dan 50 aanbieders. Hiermee hebben wij een breed aanbod op dit gebied, ook gezien identiteit en methodiek.  Dat in combinatie met de mogelijkheid van PersoonsGebonden Budget (PGB)  maakt dat wij op het gebied van de WMO2015 kunnen zeggen:  het aanbod is goed geregeld! En dat vind ik een heel belangrijke mijlpaal.

Er moeten nog een aantal zaken inhoudelijk en procedureel geregeld worden met de daarvoor aangestelde gremia, zoals de gemeenteraad. Dat is ook heel belangrijk. Daarvoor is in november '14 een speciale commissie- en raadsvergadering belegd. U bent daar als inwoner van onze gemeente ook van harte welkom. Maar het borgen van een goed zorgaanbod op het gebied van WMO 2015 is een mijlpaal die het zeker verdient om in het zonnetje gezet te worden. En hoewel wij onze in deze regio het vaak normaal vinden dat iets goed gedaan wordt en geregeld is, denk ik dat wij de Christelijke gedachte van " vier je feesten"  ook op dit vlak mogen toepassen. Ik tel mijn zegeningen en ben dankbaar voor het bereiken van deze mijlpaal die ten goede komt aan de inwoners van de gemeente Oldebroek!

 

Liesbeth Vos – van de Weg

Wethouder Sociaal Domein en Maatschappelijke Ontwikkelingen

« Terug

Reacties op 'Een belangrijke mijlpaal'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.