4+1 = ......

Liesbeth Vosmaandag 01 juli 2019 22:35

Dat is vijf, klopt helemaal. En dat betekent dan ook dat ik nu een soort lustrum heb. Al 5 jaar mag ik in de gemeente Oldebroek wethouder zijn met in portefeuille onder andere WMO, jeugd, onderwijs en participatie.

Is dat eenvoudig, lang niet altijd! Is dat dankbaar werk, zeker! 

U heeft wellicht gehoord van de tekorten die Oldebroek heeft op het gebied van het Sociaal Domein. Het is de uitvoering van de Jeugdwet die ons veel meer geld kost dan we ervoor krijgen van “Den Haag”.  Dan komen er vragen op als: wat is er met onze jeugd aan de hand, is er iets mis met het opvoeden, werkt Oldebroek voor Mekaar niet, waarom krijgen wij naar verhouding minder budget dan omliggende gemeentes.

Allemaal heel terechte vragen die ons intensief bezighouden en waar we nog geen afdoende antwoorden op hebben. Maar wat wel helder is en wellicht voor u ook geruststellend, “onze jeugd” is er echt niet significant slechter aan toe dan de andere jeugd op de Noord-Veluwe.

Als wethouder blijf ik mij graag inzetten voor de juiste ondersteuning voor de inwoners van Oldebroek: Vanuit de inhoud en met oog voor het geld! Die volgorde wil ik blijven hanteren. Wel heb ik onlangs verzucht dat als ik in een andere baan zoveel minder geld zou krijgen dan wat ik objectief gezien nodig heb, dan zou ik wellicht tegen de directeur zeggen: ga het lekker zelf doen!  Maar toen ik vanmorgen in de kerk zat en wij het lied Wat een wonder uit Opwekking zongen ( zoek het maar eens op, nr. 732), wist ik eens temeer, wethouder zijn in de gemeente Oldebroek is voor mij geen gewoon beroep; voor mij is het een roeping!

Er zijn veel onzekerheden die op ons afkomen in de gemeente, zowel op inhoud als op het gebied van de financiën. Maar gelukkig constateer ik dat in het gemeentehuis, maar ook daarbuiten er heel veel mensen zijn die het bieden van steun aan een ander, indirect of direct, ook zien als een roeping.

En dan is niet de rekensom 4+1=5 van toepassing, maar heb ik over de afgelopen vijf jaar meer dan 10.000 redenen tot dankbaarheid!  (opwekking nr. 733)  en blijft ook voor de komend tijd mijn lijfspreuk: wees sterk en moedig, waar een eerdere weblog van mij overging.

« Terug

Reacties op '4+1 = ......'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.