Cameratoezicht Meidoornplein

samen+recht+doen.pngwoensdag 05 juli 2023 22:18

Cameratoezicht op het Meidoornplein moet zorgen voor het vergroten van de veiligheid, het terugdringen van overlast en vandalisme. De camerabeelden kunnen ook helpen bij het opsporen van daders van vandalisme, of andere vormen van criminaliteit. De afgelopen periode zijn er ook daders opgespoord dankzij de camerabeelden.

Camera’s mag je niet zomaar ophangen. Het moet voldoen aan allerlei regelgeving. Terecht, want het is ook een inbreuk op onze privacy.

In de commissie Samenleving en Bestuur d.d. 22 juni 2023 bespraken we het voorstel van het college, waarin het college uitwerkt welk systeem technisch en betaalbaar is en aan welke voorwaarden het cameratoezicht moet voldoen. Concreet betekent dit structureel jaarlijks budget van € 29.000,- beschikbaar te stellen voor de periode december 2023- december 2027. Als ChristenUnie vinden wij het voorstel van het college een goed voorstel. Ook alle andere partijen konden er mee instemmen omdat het bijdraagt aan (het gevoel) van veiligheid.

Als ChristenUnie hebben we ook aandacht gevraagd voor een specifieke groep overlastveroorzakers. Al jarenlang zijn er groepen jongeren, soms nog maar 12 jaar oud, die rondhangen op het Meidoornplein en voor overlast zorgen. Deze groep is moeilijk aan te pakken. De ChristenUnie wil dat alle partijen die zich bezighouden met jeugd en de ouders van de jongeren én de jongeren zelf, met elkaar samenwerken om dit gedrag aan te pakken en te zorgen dat er geen nieuwe aanwas van jongeren komt die daar ook gaan rondhangen.

Dat zal het veiligheidsgevoel versterken!

Labels

« Terug