ChristenUnie op de koffie bij van Limburg Stirum Korpsen (vLS)

saxophone-546303_1280.jpgdinsdag 12 december 2023 07:47

We ontmoeten elkaar in het vLS clubgebouw aan de Zeuven Heuvels in Wezep. De vLS is een bloeiende vereniging, met om en nabij de 100 leden, waar veel (toekomst)muziek in zit! Tijdens het bezoek wordt er druk gerepeteerd voor alle kerstoptredens.

De vereniging leidt, na het faillissement van de muziekschool, haar eigen jeugd op. Dit gebeurt door afgestudeerde vakdocenten, want kwaliteit staat hoog in het vaandel bij de vereniging. Dit vertaalde zich vorig jaar in het winnen van het wereldkampioenschap, iets waar zij, maar ook wij trots op zijn! Via het project Meer muziek in de klas worden kinderen geënthousiasmeerd om een muziekinstrument te gaan bespelen bijvoorbeeld bij de vLS. Dit jaar viert vLS Korpsen haar 65 jarig bestaan. Naast kwaliteit is er binnen vLS ook veel aandacht voor het sociale aspect binnen de vereniging, er ontstaan vriendschappen en er is oog voor elkaar.

De leden zijn enthousiast, trouw en actief. Er worden verschillende acties op touw gezet om inkomsten te genereren, de leden staan altijd klaar om mee te denken en zo nodig de handen uit de mouwen te steken. Daarnaast zorgen ook de shows en optredens voor de nodige inkomsten en zo is de vereniging in staat om vooralsnog ‘hun eigen broek op te houden.’

Ze zou voor in de toekomst wel graag een alternatief vinden voor het repeteren van het showkorps. Voor de show van afgelopen jaar moest men uitwijken naar maar liefst 28 verschillende (binnen)locaties, dat is zowel praktisch als financieel ingewikkeld om altijd maar weer geregeld te krijgen. Waar de vereniging ook graag een oplossing voor zou zien, is de geluidsoverlast die in de buurt ervaren wordt tijdens de wekelijkse repetities in het clubgebouw. Dit probleem speelt sinds de nieuwe wijk de Zeuven Heuvels om het clubgebouw heen is gebouwd. Het gebouw is niet goed geïsoleerd en daardoor ontstaat de geluidshinder in de buurt. Er wordt hard nagedacht over een oplossing van dit ontstane probleem.

We kijken terug op een mooi, open en constructief bezoek en wensen vLS korpsen nog vele mooie muzikale momenten toe.

 Fractie ChristenUnie

 

 

 

 

 

 

Labels

« Terug