ChristenUnie: waardering voor beleid landmachtdagen

maandag 02 april 2007 22:53

In een brief aan de burgemeester spreekt de fractie van de ChristenUnie zijn waardering uit voor de bijgestelde plannen voor de open dagen van de landmacht in juni a.s. De eerste plannen riepen grote twijfels op over de verkeersveiligheid en handhaafbaarheid van de openbare orde. Ook leek rekening houden met de zondagsrust geen rol te hebben gespeeld. Het college in de persoon van de burgemeester, belast met de portefeuille openbare orde en veiligheid, en zijn deskundige ambtenaren hebben defensie er echter ertoe kunnen brengen de plannen bij te stellen. Defensie wil nu de dagen meer spreiden waardoor verkeersintensiteit e.d. meer beheersbaar wordt, en kiest in plaats van zondag 3 juni voor zaterdag 9 juni.

Recent informeerde de burgemeester de gemeenteraad over de stand van zaken rond de landmachtdagen in juni 2007. Na kennismaking van de eerste bezwaren van de kant van lokaal bestuur en politiek heeft defensie alternatieven overwogen. Daarmee beweegt defensie zich in de goede richting, zowel vanuit het oogpunt van veiligheid en openbare orde als wat betreft het rekening houden met het karakter van onze gemeente, zo stelt de fractie. Dat is in belangrijke mate het gevolg van de bestuurlijke en professionele inzet van de burgemeester en zijn ambtenaren. Vandaar de behoefte van de fractie om in een brief zijn waardering uit te spreken voor de wijze waarop met dit gevoelige dossier is omgegaan.

Goede samenwerking smaakt naar meer
Op dit moment lijkt er dus er voldoende oog voor de noodzakelijke randvoorwaarden. In die zin uit de fractie ook waardering naar defensie, die goed naar de geluiden uit lokaal bestuur en politiek heeft geluisterd. Ze vraagt de burgemeester dit ook te noemen naar defensie, want ‘Een goede samenwerking smaakt immers naar meer’ zo wordt gesteld. De fractie beseft dat er nog het nodige moet worden uitgewerkt. Zij wenst de burgemeester en zijn deskundigen op de ingeslagen weg wijsheid toe, en zeggen waar nodig en mogelijk steun toe.

Oproep aan de inwoners
De fractie juicht de open dagen van harte toe als een goede kennismaking met de strijdkrachten, waardoor waardering zichtbaar wordt voor het werk van de mensen die er werkzaam zijn, waaronder vele medeburgers in Oldebroek. Maar ook als mogelijkheid om onze gemeente in algemene zin te promoten en zijn gastvrijheid tot uitdrukking te laten brengen. Daarom roept de fractie de inwoners van onze gemeente op om vooral de open dagen te gaan bezoeken.

----------------------
Noot voor de redactie: voor meer informatie: Ton van Leijen, fractievoorzitter,
Tel. 038-3764447 (huis) 038-4231040 (werk), 06-51741763; email: avanleijen@zonnet.nl.
Voor algemene informatie over de ChristenUnie Oldebroek: www.oldebroek.christenunie.nl

Labels
In de media

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: waardering voor beleid landmachtdagen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.