EBC belangrijke professionele hulpverlener

donderdag 21 juni 2007 22:17

Elburg/Wezep, 20 juni 2007


ChristenUnie:
EBC belangrijke professionele hulpverlener

Het Evangelisch Begeleidingscentrum heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld tot een waardevolle hulpinstantie voor mensen met psycho-sociale problemen. In diverse vormen van opvang, begeleiding, werktherapieëen, sociale activering, begeleid wonen enz. worden veel mensen geholpen om weer als volwaardig burger te kunnen deelnemen aan de samenleving.

Tot deze conclusie kwamen vertegenwoordigers van de lokale fracties van de ChristenUnie te Elburg en Oldebroek en van de provinciale statenfractie aan het eind van een werkbezoek dat zij deze week aan het EBC brachten. Zij werden uitvoerig voorgelicht over de mogelijkheden van de verschillende vestigingen van het EBC: De Schuilplaats in ’t Harde, De Eikenhorst in Oldebroek, De Kade en De Pal in Elburg en het EBW in Oldebroek. Tijdens een rondleiding namen zij kennis van de bedrijvigheid op therapieboerderij De Schuilplaats. Daar worden naast gesprekken allerlei werktherapeutische activiteiten ontwikkeld: veehouderij, kaasmakerij, groententeelt, groenvoorziening en terreinonderhoud, enz. Deze bedrijfsvoering is geen doel op zich, maar de werkzaamheden staan in dienst van de ontwikkeling van de hulpvragers.

Bestuur, directie en medewerkers (allen geschoolde professionals) werken vanuit een christelijke overtuiging. Het EBC neemt hulpvragers op van allerlei achtergrond, zolang dezen de identiteit van het EBC respecteren. Er wordt hard gewerkt aan verdere professionalisering en certificering op kwaliteitsgebied. Zo heeft het EBC sinds enkele jaren een AWBZ-erkenning.
In de gesprekken werd specifiek stilgestaan bij de gevolgen van de WMO voor het werk van het EBC, en de samenwerking die men heeft met tal van partners in de psycho-sociale hulpverlening. Dat zijn niet alleen Eleos en Irishulp, maar ook bepaalde instellingen in het netwerk waarmee kennisuitwisseling en afstemming plaatsvindt. De vertegenwoordigers van de lokale en provinciale ChristenUnie toonden zich betrokken op het werk en zegden toe de mogelijkheden van het EBC te betrekken bij bestuurlijke en politieke programma’s.

Labels
In de media

« Terug

Reacties op 'EBC belangrijke professionele hulpverlener'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.