Coördinatie Centrum voor Jeugd en Gezin blijft noodzakelijk

zaterdag 01 oktober 2011 17:17

Ruim anderhalf jaar is er in onze gemeente een Centrum voor Jeugd en Gezin.
In dit centrum werken organisaties samen die hulp en zorg verlenen aan opvoeders en kinderen. Om deze samenwerking goed te laten verlopen, is in de opstartfase van het centrum een coördinator aangesteld.
Nu was de vraag van het college aan de raad: moeten we de functie van coördinator met een jaar verlengen en dus ook bekostigen?

Als fractie van de ChristenUnie zijn wij een warm voorstander van het concept van het Centrum voor Jeugd en Gezin(CJG). Bovendien is het een belangrijke taak van de gemeente   om goede zorg te bieden aan kinderen en hun opvoeders.

In het verleden werd er te weinig samengewerkt door organisaties die hulp en zorg verlenen aan opvoeders en kinderen. Iedereen voelde zich alleen verantwoordelijk voor de resultaten van zijn eigen organisatie. Het kind stond niet meer centraal. Vandaar dat het heel goed is dat al die organisaties nu wel gaan samenwerken.

Wij hebben de nadruk gelegd op de regierol van de gemeente bij het succesvol worden van het CJG. 

Deze samenwerking moet natuurlijk wel de kans krijgen om te groeien. Je kunt niet verwachten dat na ruim een jaar het CJG al helemaal aan alle wensen voldoet.

Daarom hebben wij ingestemd met de verlenging van de functie van coördinator voor één jaar. Wij verwachten nog steeds veel van dit centrum, maar het vergt wel motivatie, inzet, creativiteit en vooral samenwerking van alle partners.”

Inge de Vries-de Jong

Labels

« Terug

Reacties op 'Coördinatie Centrum voor Jeugd en Gezin blijft noodzakelijk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.