Kennismakingsbezoek burgemeester Hoogendoorn aan Wezep levert veel op

vrijdag 14 oktober 2011 19:39

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn is bezig aan een intensieve kennismakingsronde. Met mensen van instellingen, verenigingen, bedrijven, maar ook met de verschillende woonkernen. De fractievoorzitter van elke partij kreeg een kern toegewezen met de opdracht ‘regel dat als je wilt even’. Dat leverde in iedere kern een andere aanpak op. De PvdA organiseerde in Hattemerbroek zelfs een kort toneelstuk. In de kern Wezep mocht ik het regelen, en bezochten we enkele instellingen, en vulden de avond met ‘speed-daten’.

Er valt enorm veel te bezoeken, dus had ik een keuze gemaakt. We bezochten zwembad De Veldkamp, waar manager Henk Kits ons alle kanten van het zwembad liet zien (letterlijk gesproken). Er komt enorm veel voor kijken om het water zuiver te houden, de energiekosten in de hand te houden, de verschillende doelgroepen in te roosteren, en vooral: de aantrekkelijkheid voor de gasten op peil te houden en zo mogelijk te vergroten, want het zijn dure instellingen om te exploiteren. Ook bezochten we het naastgelegen Jongerencentrum.

Daarna een bezoek aan de heer Martin Zwinkels, managing director bij Cela Vita. Bijzonder interessant om niet alleen te horen over de producten, innovaties e.d., maar ook over de internationale markten en trends daarin, de concurrentiepositie, enz. Veel aandacht vraagt natuurlijk ook het personeelsbeleid, de samenwerking met andere onderdelen van de holding (Cela Vita is een zelfstandig onderdeel binnen de Bieze Food Group).

Vervolgens een bezoekje aan het gebouw van de Loco Media Groep. Voorzitter Jaap Kanis, bestuurder en presentator Bert Michelsen, operator Gerrit van der Linde, om niet meer te noemen stonden klaar om ons alles uit te leggen en te laten zien. Aardig dat er in de uitzending een aantal bekende (ex-)vertegenwoordigers van het openbaar bestuur waren. Snel door naar de  maaltijd in het dorpshuis met de eigen fractie.

En daarna presenteerde zich en groot aantal instellingen, die zonder uitzondering meteen positief hadden gereageerd op de uitnodiging. Er volgden allemaal hele korte gesprekjes in de vorm van speeddating. Dat gaf de burgemeester de gelegenheid om kennis te nemen van de doelen en activiteiten, maar ook met de specifieke knelpunten waar men soms tegenaan loopt. Die informatie is uiterst waardevol. Vijf minuten is maar kort, dus ongetwijfeld volgen er nog nadere kennismakingen.

Zonder volledig te zijn waren er vertegenwoordigers van de WMO-adviesraad, de kerken, het jeugdwerk, het jongerenplatform, Tafeltje-dek-je, MEE (voor mensen met een beperking), het Centrum voor Jeugd en Gezin, De Eendracht en de Van Limburg Stirumband, het Fluit Ensemble Wezep, het Oranjecomité, het primair onderwijs, WHC, en ondernemers uit het centrum van Wezep. Er waren muzikale intermezzo’s waarin Willeke Boer op dwarsfluit en Geurt Souman op piano fraaie muziek lieten horen. Niet te vergeten de bekende mediamensen Arno van Elst en Martin Rotman, en de beide dorpscontactambtenaren. Mijn collega-fractieleden en ik verleenden wat hand- en spandiensten. De verzorging van het dorpshuis was prima.

Wat leveren deze contacten nu zoal op? Die vraag zal natuurlijk allereerst beantwoord moeten worden door de hoofdpersoon van deze dag: de burgemeester. Maar het is goed om op de werkvloer te zien en te horen hoe dingen gaan, waar men tegenaan loopt enz. Even goed is het heel nuttig om ook in de wandelgangen contacten te leggen, tussen bijvoorbeeld WMO-raad en kerken, het jeugdwerk, enz. Kortom: een enerverende, zinnige en plezierige kennismaking met vele mensen uit de samenleving. En alle aanwezigen weten nu hoe de burgemeester eruit ziet, kennen zijn stem en benadering, en hoe laag de drempel naar hem is.

Ton van Leijen

 

Labels

« Terug

Reacties op 'Kennismakingsbezoek burgemeester Hoogendoorn aan Wezep levert veel op'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.