Onzeker. Onduidelijk. Onvoorspelbaar.

E.D. Doorneweerdzaterdag 28 maart 2020 11:46

Het zijn woorden die het hier en nu goed omschrijven. In deze, daar heb je hem, onzekere tijden weet niemand waar hij of zij aan toe is. Zelfs de meest deskundige mensen die op onze wereld leven tasten in het duister, echt niemand weet het.

Naast de zorgen vóór mensen, de zorgen ván mensen en de zorgen óver mensen ontstaan er ook mooie initiatieven. Het ego van mensen lijkt uit elkaar gerukt te worden door de coronacrisis. We beginnen in te zien dat we dit samen moeten doen en we ervoor moeten zorgen dat niemand het alleen hoeft te doen. Die ene keuze die wij maken op dit moment, kan de het leven van een ander betekenen. We luisteren momenteel massaal naar Snelle en Davina Michelle die op een schitterende, emotionele wijze verwoorden wat er momenteel in dit land met 17 miljoen mensen speelt. Dat het ons óók samen brengt.

Wat hoop ik dat dit altijd zo zal blijven. Ondanks dat we niet weten waar dit gaat eindigen zou het fantastisch zijn als we ook in de toekomst naar elkaar om blijven zien. Al is het een kaartje door de deur bij een eenzaam iemand, ook al is het een keer zwaaien naar diegene die dag in dag uit voor zijn raam zit. De kleinste dingen zijn soms de mooiste dingen die je kunt doen.

Wat ons nu overkomt is echt te bizar voor woorden. De accu van de economie blijft maar leeglopen. Onduidelijkheid over banen, onzekerheid over de toekomst. Heb ik straks mijn baan nog wel, hoe ga ik mijn gezin onderhouden? Vragen die bij mensen leven en waar niemand antwoord op kan geven.

Graag had ik het antwoord gegeven aan iedereen die vragen heeft. Graag had ik het medicijn ontdekt. Maar helaas, ook ik heb de wijsheid niet in pacht. Om dit te stoppen moeten we ons gezonde verstand gebruiken en luisteren naar wat ons wordt opgelegd.

Het lijkt erop dat iedereen ook beseft dat we elkaar tijd moeten geven. Het bestuur van een school, een directie van een bedrijf, maar ook het kabinet. Niemand had dit voorzien en er liggen geen draaiboeken klaar voor dit verwoestende virus. Ondanks dat de tijd dringt, ondanks dat de tijd iedereen heeft ingehaald is het belangrijk dat we wel de logische keuzes maken en iedereen de tijd geven.

Eén ding is dus zeker: we moeten samen onze schouders eronder zetten. Verdriet hebben, maar ook verder kijken. Hoe moeilijk het ook is, maar positief blijven. Want één ding is zeker: dit virus zal niet het laatste woord hebben.

'Met de neus in dezelfde richting komen we hieruit.'

 

 

Eljakim Doorneweerd

« Terug

Reacties op 'Onzeker. Onduidelijk. Onvoorspelbaar.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.