ChristenUnie op bezoek bij DierGezondheidsCentrum Boven Veluwe

BovenVeluwe afbeelding.jpgwoensdag 22 mei 2024 07:46

Alle actuele ontwikkelingen met betrekking tot blauwtong, wolvenaanvallen en vogelgriep hebben ook een grote impact op de dierenartsen die hiermee te maken hebben. Om die reden én om nader kennis te maken en bij te praten, ging ChristenUnie Oldebroek op bezoek bij ‘onze’ dierenartsen. Het centrum bestaat dit jaar 25 jaar en is in al die jaren ook sterk gegroeid om die reden wordt er al voorzichtig gekeken naar uitbreidingsmogelijkheden.

Al snel kwam het gesprek op de aangrijpende gevolgen voor dieren en boeren getroffen door het blauwtongvirus. De machteloosheid van zowel boer als veearts, je staat erbij en je kijkt ernaar. Gelukkig kan er inmiddels gestart worden met de vaccinaties tegen het virus. Daarnaast kwam de angst en onzekerheid over de aanwezigheid van de wolf in deze regio ter sprake. Wat kun je als dierhouder aan preventie doen, maar als de wolf toeslaat dan sta je ook hier machteloos als boer en veearts.  De praktijk speelt in op de veranderende behoefte bij de gezelschapsdieren en is blij dat ze in alle jaren zelfstandig kunnen blijven en ook de zorg (samen met andere praktijken) buiten de reguliere openingstijden te kunnen blijven geven. Waarmee de klanten niet afhankelijk zijn van grote landelijke ketens. Er is steeds meer mogelijk ook in de dierengezondheid, maar ‘high care’ zorg zoals een intensive care is (bewust) niet beschikbaar. Mocht de wens hiervoor zijn dan worden de klanten doorverwezen naar andere klinieken. De praktijk is gezond en flink gegroeid er zijn inmiddels  maar liefst 35 medewerkers, zowel dierenartsen als paraveterinairen (ondersteuning voor de dierenarts/veearts die zelf ook al de nodige opleidingen gevolgd hebben). De praktijk is verdeeld in twee onderdelen, te weten gezelschapsdieren en landbouwhuisdieren. Er wordt zoveel mogelijk diersoortgericht gewerkt met twee teams en daarin zijn diverse specialismes vertegenwoordigd, want het is goed en belangrijk om breed georiënteerd te zijn. De paraveterinaire medewerkers nemen veel handelingen op zich. De praktijk bezit een eigen kenniscentrum, hier worden cursussen en trainingen gegeven voor geïnteresseerden.

Tot slot kregen we nog een mooie rondleiding door het gehele pand. We kijken terug op een leerzaam en interessant bezoek en wensen de dierenartsen en overige medewerkers sterkte en succes met hetgeen wat allemaal op hun pad gaat komen.

 Fractie ChristenUnie

 

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie op bezoek bij DierGezondheidsCentrum Boven Veluwe'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.