Voorbereidingsbesluit aanleg fietsroute Elburg - Roggebotsluis

maandag 16 april 2007 09:23

Voor 2008 is de aanleg van een recreatieve fietsroute gepland tussen Elburg en Kampen. Dit is een project wat in het kader van het "Integrale Inrichtingsplan VeluweRandmeren" (IIVR) door de initiatiefnemer Regio IJssel-Vecht zal worden gerealiseerd. Over dit IIVR loopt op dit moment een voorlichtingscampagne binnen de gemeente en heeft er op 27 maart een voorlichtingsavond plaatsgevonden in Noordeinde.

Eind 2001 zijn door gemeenten die in het IIVR gebied liggen, convenanten ondertekend. Ook de gemeente Oldebroek heeft dit convenant ondertekend. Naast dit project worden (zijn) er nog diverse andere projecten gerealiseerd in het randmeergebied tussen Nijkerk en Kampen. In de gemeente Oldebroek zal binnen dat plan verder nog een (vogel)observatiepunt (Noordermerk) worden aangelegd. Beide projecten zullen worden gerealiseerd op en nabij de Zomerdijk in de polder Oosterwolde

De ondertekening van het convenant houdt in dat de desbetreffende gemeenten dienen te zorgen voor de planologische regeling als een maatregel op eigen grondgebied ligt. Deze projecten zijn gelegen op Oldebroeks grondgebied, waardoor de gemeente Oldebroek dit planologisch dient te regelen. Omdat het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied dan nog niet geldig is en om ongewenste ontwikkelingen in het gebied te voorkomen is in de afgelopen raadsvergadering dd 10 april ingestemd met een voorbereidingsbesluit. Een voorbereidingsbesluit heeft in dat geval een beschermend doel. Een andere reden om een voorbereidingsbesluit te nemen is om straks, als de definitieve plannen uitgewerkt zijn, een versnelde ruimtelijke procedure in gang te kunnen zetten.

In verband met dit te nemen besluit werden we als fractie door een bewoner van de Zomerdijk benaderd omdat de grenzen van het gebied waarvoor het besluit genomen moest worden zo waren gelegd dat het nieuw aan te leggen fietspad mogelijk de privacy van het woonhuis aan zou tasten. De bewoner is door ons bezocht en samen is gekeken naar de mogelijkheden om de grenzen van het gebied zo aan te passen dat de privacy van de bewoner niet geschaad werd terwijl er toch in de toekomst een hoogwaardige fietsroute gerealiseerd kon worden. De betreffende bewoner bleek zelf ook voorstander van de fietsroute. Bij de raadsbehandeling bleek het college het signaal van de privacy al opgepikt te hebben en dit in een nieuw voorstel verwerkt te hebben.Met deze wijziging konden we instemmen. We zien de uitwerking van de plannen voor het project in dit prachtige gebied tegemoet.

Dries van de Grift

« Terug

Reacties op 'Voorbereidingsbesluit aanleg fietsroute Elburg - Roggebotsluis'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.