Frans Welmers voorzitter ChristenUnie Oldebroek

donderdag 26 april 2007 10:58

Wezep – in de maandag j.l. gehouden ledenvergadering van de lokale ChristenUnie nam Frans Welmers de voorzittershamer over van Chris van Norel. Een bijzonder moment omdat de heer Van Norel zeer vele jaren met zijn bestuurlijke talent en energie heeft willen bijdragen aan het werk van de ChristenUnie. Ook werd er afscheid genomen van Bertus Klein, die eveneens over een hele lange periode als bestuurslid actief was. In de vergadering werd voorts met de leden van gedachten gewisseld over de actuele politiek.

Chris van Norel was al in zijn vorige woonplaats Woudenberg actief voor de RPF, de partij die in 2000 samen met het GPV opging in de ChristenUnie. In de gemeente Oldebroek diende hij ruim 11,5 jaar, waarvan 10 jaar als voorzitter. Frans Welmers roemde Chris om zijn bestuurlijke inzet: met verve, gedrevenheid, en grote accuratesse. Toen in 2000 de ChristenUnie lokaal startte betrok Chris de 3 burgemeesters daarbij die Oldebroek had
‘opgeleverd’: Jan Rietkerk, Henk Visser, Dick Schutte. In de ledenvergadering werd ook Bertus Klein geroemd om zijn enorme niet aflatende inzet, grotendeels achter de schermen, rond ledenwerving, verkiezingen e.d. Fractievoorzitter Ton van Leijen sprak waarderende woorden vanuit de fractie, die door Chris zeer trouw werd bezocht.

Met Frans Welmers treedt geen onbekende aan. Hij was vele jaren raadslid voor de partij tot maart 2006. In de vergadering passeerden diverse actuele politieke onderwerpen de revue, toegelicht door de fractiemensen Dries van de Grift, Gijs van de Brink, Henk van Bergeijk, Ton van Leijen, Inge de Vries, Engbert Jan Ruitenberg, en Cees Souman.

« Terug

Reacties op 'Frans Welmers voorzitter ChristenUnie Oldebroek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.