Over mooi-weer politiek (column Huis aan Huis)

dinsdag 03 juni 2008 21:10

Een column schrijven doe je soms met kromme tenen. Een ideaal in 350 woorden….. Daar komt bij dat we niet van die gemakkelijke dingen willen roepen die iedereen kan bedenken. De scheidend voorzitter van het Groentje zei in deze krant teleurgesteld te zijn in politiek en overheid: naar haar beleving moet milieu en natuur het te vaak afleggen tegen economie, verkeer e.d. En we begrijpen dat, we voelen dat zelf soms ook zo. Niet ieder ideaal is haalbaar. Niet over alles heb je zeggenschap. We gaan zelfs een discussie voeren of we niet teveel willen in Oldebroek, met zo weinig geld en mensen. Als iets niet lukt willen we er daar open over zijn. Politieke verantwoordelijkheid dragen is voor ons geen mooi-weer-spelen.

Toch nu iets over mooi weer. Want de mooie dagen die we al kregen laten ons voelen hoe belangrijk natuur en buitenleven voor een mens zijn. We verzetten ons tegen aantasting daarvan. We gaan voor een schoon milieu, recreatie en toerisme. En recreatieve vestigingen: die brengen werkgelegenheid, inkomsten en voorzieningen waar de eigen burgers nut van hebben. En we hebben wat te bieden! Zoals het project gastvrij Oldebroek, het fietspadennet, een B&B (nu nog een hotel in De Zeuven Heuvels?), het Boerderijmuseum, de minicampings, weiden, bossen, heide, griend, water, zandverstuiving, etc. Soms kan het beter; we kijken b.v. naar mogelijkheden voor paardrijders, atb-ers enz. Dit past allemaal bij het karakter van onze gemeente. Zesmaal g: groen, gezond, gastvrij, gezellig, gemotiveerd, gelovig. Want we denken dat de Gever van de natuur ons ook de taak geeft ervoor te zorgen. Zoals de zondagsbeleving, een sterk punt in onze cultuur. Genieten van dit alles kan een verantwoorde aanvulling zijn op de zingeving van de wekelijkse rustdag.

Dit ideaal houden we dus overeind. En als u nou eens op zo'n mooi-weer-dag zelf wandelt, fietst of hoe dan ook van ons landschap geniet, denk dan mee, of doe suggesties voor verbeteringen.

Met rechte tenen: Ton van Leijen, Inge de Vries, Gijs van den Brink, Cees Souman, Dries van de Grift, Henk van Bergeijk en Engbert Jan Ruitenberg (niet op de foto)

Ideëen? Mail naar mijn-idee@oldebroek.christenunie.nl

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht